HARDCORE рапът на сцената в Джаза. Sistah.

HARDCORE рапът на сцената в Джаза. Sistah.

Ето, че Sistah най-сетне направи промо на новия си албум и в Софка!!! …и то не където и да е, а в Jazzmatazz – мястото, където се раждат и утвърждават хип хоп изпълнителите. (Разбира се, че говоря за рап батълите…)

Датата е 14-ти януари, в 22 и нещо с няколко другарчета вече бяхме пред бара. Отпред разцъкваха кошмарите на Дунава – 082 (FOGG & Dos Tress). Тях успях да разпозная, а навярно в компанията им са били и други от гост MC-тата.

За начало беше даден 22:30 – 23:00 часа, т’ва според събитието във Facebook. Разбира се, партето не започна преди 00:00, ако не беше и по-късно… Тъкмо имахме достатъчно време да изпием няколко бирички, да се развеселим и разгреем за HARDCORE РАПА НА СЦЕНАТА В ДЖАЗА! … Също така нетърпеливите си взехме хапчето, от което искаш два блистера. Аз лично наистина си взех две копия от вирусния албум. YEAH, ха-ха-ха, за да продам едното дискче след няколко години, когато ще струва милиони!!! 🙂 (сериозно, ако сте го чували, ще сте на моето мнение… затова си пазете дисковете)

В бара забелязах и Нешев от ФАРС, което, честно казано, много ме зарадва, защото всички знаем, че той вече не се пуска толкова. А пък колкото и добре да се справя Негъра с песните им сам… вече не е същото. Та, очаква се свръхдозичка от любимите ни младостовки рапери.

На хоризонта се появи и главният заподозрян за „на ти рап“ треската – SISTAH. Нямаше как да не го забележим още като влезе. Червената му шапчица и анорак в същия цвят сякаш озариха пространството. Ха-ха-ха, това звучи много поетично. 🙂

But for real, този човек просто притежава едно много позитивно излъчване. Sistah действа някак зареждащо… Като го гледам ми е трудно да асимилирам откъде вади този дебел и твърд.. ГЛАС! 🙂 /ха-ха, соре/

Не след дълго от появата му, Джаза вече се препълни и микрофонът попадна в ръцете на Негъра, който обяви началото и призова ветеранa от втората световна Рап война – Sensei. След него на ред дойдоха FOGG и Dos Tress, после и VanSan грабна майка. А  след него, попадна в ръцете на Гайдара. ЙЕА! Ето ги и създателите на funky shit песничката – ФАРС. Те изпълниха едни от най-най-добрите си песни-иииииииииииииии.

До тях застана SISTAH! Промото на албума започна! До сега само ни подготвяха за голямото събитие. За неизбежният взрив…

БУУУУМ те започнаха с любимата ми песен от албума. Тази с  ФАРС – „За мои хора“!(да и преди съм слушала албума… точно затова в момента дори не искам да му махна станиолчето… страх ме е да не му навредя 🙂)

След това SISTAH изпълни сам песента с македонския рапър – KACAR, която също е много силна! Изобщо впечатляващото в този албум, е че няма слабо парче. Всъщност ок, ако трябва да съм честна, има една песен, която изобщо не одобрявам – „Бегай“ с Mink и Fogg. Не че нещо, MC-тата са си супер… ама посланието не ме кефи…

Но пък една от 21, нищо не е.

Ще ви поговоря малко за албума. За тези от вас, които още не са го чували. ЧУЙТЕ ГО! КУПЕТЕ ГО! НЕКА ДА ПОДКРЕПАМЕ КАЧЕСТВЕНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ В БГ-ТО.

Та, албума, дами и господа, е най-добрият български, който съм чувала в последно време. (ще видим дали ще има промяна в мнението ми след ФАЛСТАРТ, албума на Григовор (Лого5), чиято промоция е на 20-ти този месец, в b side на MIXTAPE 5)

Песните са от добри, по-добри. Рапърите – неслучайно избрани. Всичко е точно и на мястото си. … А какви скречове има… да настръхнеш чак. Ле-ле ами бийтовете? – ГЪРМЯТ.

SISTAH, благодаря за музиката ти!

А ето я моята ТОП 5 класацията на песните:

  1. „За мои хора“ – 187 & FARS (вече споменах, че ми е фаворит)
  2. „На ти рап“ – със Secta (велика песен, хора, купете си албума, чуйте я)
  3. „Вируси“ – с DRS (е, нея вече всички я знаем 🙂 )
  4. “HIP HOP” – със STARTERAs & Atila
  5. HARDCORE

На лайфа чухме и петте, както и Спасение с 2 (Varna Sound), песен, караща те да се замислиш; Тегав с НОКАУТ, песента, с която откриваме здравия ритъм; Причина – с MD BEDDAH – една също много, много здрава песен; Важно, разбира се, още една перла в короната; Воля, с VanSan, която си я изпяха и рамо до рамо, тя също е от тези надъхващите песнички; Нищо лично със Sensi, с когото изпяха и още няколко от общите си песни, извън На ти рап; Враг на системата с DenYo, отново голяма песен…; и най-неочаквано и мило, Sistah изпълни и „Не те разбирам“ с Григовор, след като го помолих. БЛАГОДАРЯ ТИ, ОТНОВО, SISTAH!

На партито видяхме 082, VanSan, Sensi, Гайдара, Negy, Нешев хаххаха и Sistah. Да, Григовор и Нърв не дойдоха… O well, с тях или без, Sistah винаги ще е велик и купонът се получи много COOL!

Но-о-о-о това не е всичко. Когато звездата на вечерта слезе от сцената, се качи Неги с микрофон в ръка и започна freestyle, а по-късно беше подкрепен от Сенсей. В последствие импровизацията им придоби приятелски батъл характер. Присъедини се и Fogg…Повечето се изредиха на майк-а и така завърши най-якото промо на най-якия албум.

Партито изпълнено с много танци и качествена рап музика ще остане за дълго в сърцата ни.

One love за Систара.

One love за всички 21 MC-та замесени в „На ти рап“!

One love за DJ-я!

One love за хардкор рапа!

One love всички драскачи, DJ-и, MC-та, B-BOY-и и  за всички замесени в HIP HOP-а!

П.П. КУПЕТЕ СИ АЛБУМА НА СИСТАРА!

П.П.П. А какъв е вашият топ 5?