GOODBYE SUMMER – по Заводски

Metropolis

GOODBYE SUMMER – по Заводски

Вече сме далеч от морето… по-конкретно – в Софийската джунгла. Средата на септември е, а на нас никак не ни се иска да бъде така. За щастие през облаците се прокрадват лъч светлина и мека топлина. Дойде време и за тазгодишното издание на парти поредицата на METROPOLIS – „Goodbye Summer“. Open-air концепция, даваща ни възможност да преговорим летните спомени и да съберем сила за мразовитите дни, защото “Winter is coming…” !!!metropolis

Неделя е – 14 септември. Последният ден преди Столицата да заживее на пълни обороти. Прекрасен ден, в който да кажем чао на Лятото. Любимите ни организатори бяха подготвили маратонска програма на една от най-прекрасните градски, ъндърграунд локации с възможност за парти на открито – Хладилният завод на улица Индустриална. Почти дванадесет часа музика на открито. От обяд до полунощ. За съжаление тази година времето е против НАС, против ВСИЧКИ. За пореден път и Емо Чолаков не бе на наша страна. Метеоролозите от БАН предвещаха страшна буря, което не остави избор на нашите приятели от METROPOLIS и локацията се измести – в друг завод, на закрито!!! По всичко си личи, че се очертаваше една безкрайна неделна вечер с отворен край.

(…превъртаме напред…)

Тъмно е, виждат се комини, пушек и тътена на гънещият се под напора на техното метал. Почти 22:00 часа е… Някак си отново успях да стигна на правилното място, в правилното време. Малко чакане по опашки, малко лафче там, малко лафче тук и вече съм вътре.Часът е едва десет, а партито е в разгара си. Зад леярната aka пулта е MISS LIDYIA-Българската техно дама.Имайки предвид началния час на партито (18:00), изпуснах голяма част от нашенската дружина. Актуални и утвърдени имена като – SMURF, JASSEN PETROV, VERSUS, METODI HRISTOV, SHOSHO, PAVEL PETROV и SHOKER.

За щастие нашата Одисея тепърва започваше и най-доброто от вечерта предстоеше. Дойде часът на истина, бе време за един от гигантите в техно сцената – англичанинът ALAN FITZPATRICK. Артист, познат на цялата електронна общност, име, което няма нужда от представяне. Дебютният му албум е издаден за DRUMCODE, също така с рилийзи за COCOON Rec., Suara, Figure и други.

(време е за танци!!!)

MetropolisЗапочва се! Лидия отстъпва мястото си на „Началника на Заводската смяна, тази вечер“- Alan. Всички работници са строени в халето…тихо е. Нетърпеливи – крещим, свирим, викаме в очакване на техно инструктажа от Гуруто. Изведнъж нещо забоботи, басът започна да пълни халето и да ни притиска в гърдите. Това бе начало на лекцията… Лекция на тема „Как се пуска ТЕХНО музика“ във Факултета по „Заводска индустриализация“.

С характерното DRUMCODE звучене, на което имаме честта да се радваме често, Alan започна стегнато, без много-много да губи време в излишни увертюри (breakdown-и). Музиката се лееше като проливните дъждове напоследъкупорито и без намерение да спре. Бомба след бомба, гръм след гръм. Напомпаната sound система ни караше да се чувстваме сякаш чуваме тези парчета за пръв път (хитове като Skeksis, Truant, For an endless night, I want you … мога да продължа да изброявам цял ден 🙂 ).Стенанията на ламарините отекваха в нашите уши, под ударите на FITZPATRICK. С модернистичното си oldschool звучене, грубовато-танцувалния си стил, Alan успя да спечели сърцата и слуха на всички ни, от ПЪРВОТО си гостуване в България, преди завършека на показното.

Проблемът на този Завод, е че никога не знаеш колко е часът. Изпадаш във времеви континуум с неизвестен изход и край. Както бе 22:00 ч., танцувайки, изместихме времето до 01:00. Минутите се изтъркаляха под краката ни. Всяко хубаво нещо си има край, само афтър партито е без край (парти мъдрост 🙂 )! Лекцията е към своя край, работниците получиха техно инструкциите… Всичко е записано в тетрадките/ушите. В края на часа, с видно задоволство от показаното и наученото, проф. FITZPATRICK излезе за дълбок поклон пред великите български парти труженициПолучи същото в замянаПоклон!!!

(…това не е краят…)

Идва ред на българските старши асистенти – Steven, Shoto, Vesselin и Sono, подкрепени от талантливите младши леяри – Mikkah, Valex, Stein, Nikk, C-fusion и Gabriel. LOFT комисията започна своето препитване с официален край 06:00, без официално потвърждаване от METROPOLIS.

Благодарим за безкрайната неделна вечер/сутрин! Благодарим за лекцията! Хвала и до скоро.

ATRICK @ METROPOLIS pres. GOODBYE SUMMER
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=8k7I4DYR-68&src_vid=migGznTQOCY&feature=iv&annotation_id=channel%3A540e0355-0000-2fa0-9791-001a113f7768]