METROPOLIS ИЗПРАЩА ГОДИНАТА С КУЛТОВИ ДИДЖЕИ

METROPOLIS ИЗПРАЩА ГОДИНАТА С КУЛТОВИ ДИДЖЕИ

Davide Squillace и Ninetoes на хаус сцената на Metropolis pres. Heroes Total

2 Dec,  IEC Sofia

На 2 декември Метрополис изпращат една добра за електронната музика година, започнала с организирането на първото на Балканите парти Amnesia pres. Pyramid през февруари и гостуването на Carl Cox през септември с еуфорично парти с две сцени в най-голямата палата на Интер Експо Център София. На техно сцената ще бъдат:

Oscar Mulero

Oscar Mulero култовият испански DJ от фестивала Sonar в Барселона,

легендата Freddy K от най-добрия техно клуб в света – Berghain Берлин и

Antogone – френският представител на новата вълна.

На другата сцена ще видим:

Davide Squillace: „Когато моите съученици следваха право и медицина, се питах какво ли ще правя след 15 години с моята DJ професия, докато те са вече доктори и юристи. А ето, че днес аз имам повече участия от всякога, докато половината от тях са безработни.“ Това ми сподели Davide Squillace при последното си гостуване на Метрополис. И наистина, той едва ли си е представял, че 20 години след завършването на училището за тон инженери в Неапол, ще бъде един от най-търсените Tech house DJs в света с издания за престижни лейбъли като Ovum, Saved, Sci+Tec, Desolat, Get Physical и Supernature. Нещо повече – дори ще стартира свои издателски компании Sketch, Minisketch, Hideout и Titbit.

През 2007 г. дебютира за едно от най-престижните партита на остров Ибиса Circo Loco и оттогава той е негов резидент не само в клуб DC10, но и навсякъде по света.
Напоследък Davide заедно с Matthias Tanzmann и Martin Buttrich обикаля Европейските клубове и фестивали като Better Lost Than Stupid, колаборация, родила се след един изключително успешен B2B2B на фестивала Electric Zoo в Ню Йорк. Но независимо дали е сам или с някого на пулта, Davide Squillace притежава и уменията, и дълбоките познания в електронната музика, и харизмата, които му позволяват да „счупи“ дори и най-претенциозната публика от танци. А доказателството за това, че почти всеки италианец е свързан с модата, е и неговата колаборация със създателя на „County of Milan“ Marcelo Burlon за женското ревю на марката в седмицата на модата в Милано. И сякаш това не е достатъчно, Davide продължава да издава музика за Cadenza, Kaoz Theory, Moon Harbour и Hot Creations.

 

Ninetoes влиза в елита на Tech House DJs с гръм и трясък, когато парчето му „Finder“ взриви дансингите не само в Ибиса, но и по целия свят. Всъщност, можем да го определим като истински  „crossover“ хит, защото в изключително сегментираната електронна сцена DJs от всички направления го включиха в кулминацията на сетовете си. Артисти, толкова различни като Carl Cox, Loco Dice, Luciano или DJ Koze го посочиха като трак на годината, а „Finder“ стана и най-търсен трак в платформата Shazam за 2013 година.

 Това, което не знаем за Ninetoes е, че той има успешна кариера и преди „Finder“, но като хип хоп DJ, стил, който е изключително популярен не само в родния му Щутгарт, но и в цяла Германия. Оригинално, парчето е записано в много по-бавно темпо и с друг  ритъм, но когато почти случайно Ninetoes го „забързва“ ефектът върху публиката е мигновен и така, след лека преработка се ражда едно от най-емблематичните тракове в електронната музика. Martin Eyerer, негов стар приятел го издава за лейбъла си Kling Klong и останалото е история.

Но историята не свършва дотук. Съвсем естествено e, при този интерес към „Finder“ клубове, и фестивали по света да искат да поканят артиста, който го е създал. И той не ги разочарова – сетовете му са луксозни и мощни, точно като автомобилите, произвеждани в родния му Щутгарт. И точно като тях плъзват по всички континенти без Антарктида и вдъхновяват всеки, който пази в сърцето си място за хаус и техно музиката. Било заради изключителните му умения на пулта, наследени от годините му като хип хоп DJ, било заради силно заразното му добро настроение. Ето, дойде време и българската публика да се срещне с него. А ако сте си помислили, че тази заетост пречи на продуцирането му, грешите. Следват издания за най-престижните грамофонни компании за тек хаус Saved, Suara, Mobilee, Play It Down, Atlantic Jaxx, This & That, Toolroom, Stereo Productions и много други.

Събитие – Facebook
Билети – epay