Here comes the King (again): Metropolis presents Carl Cox

Here comes the King (again): Metropolis presents Carl Cox

Здравейте, приятели!

И този път Metropolis не ни разочароваха с поредното грандиозно парти – Metropolis presents Carl Cox, което се случи в обновената Asics Arena (ex. зала „Фестивална“). Техно легендата Carl Cox, наричан от някои още и The King, заби на родна почва за не знаем вече кой поред път (а и не се наемаме да предположим, за да не сгрешим) и отново не ни разочарова. Кратка ретроспекция – видео 1: Carl Cox | Metropolis, Arena Armeec – Sofia (Bulgaria) (May 29, 2013) и видео 2: CARL COX. METROPOLIS. Sofia Bulgaria 30.04.2015 , Winter Sports Palace (с малко по-лошо аудио качество).

На локацията пристигнахме към около полунощ, а тълпата вече бе обсадила Asics Arena, както се случва винаги на техно партита от такъв мащаб. С малко наглост и водени от малко по-нахакани приятелчета, успяхме да се вмъкнем за нула време. Изчакахме послушно да си оставим якета и принадлежности на гардероб и се гмурнахме в музиката…

photo:
LeMouseRat Photographie

Обновената Asics Arena, позната повече и като зала „Фестивална“, пулсираше в техно ритъм, а масивната тълпа техно фенове се бе разпростряла от край до край, изпълвайки цялата зала. Стори ни се, че вече пускаше именно Carl Cox, тоест, не бяхме дошли твърде рано. Carl Cox ни изненада с безкомпромисно dance техно, клонящо към tech house, acid house и други. За доказателство – това, това и това видео, както и видео от самия Carl Cox, а за десерт – кратко лейм видео от смотания ни телефон.

Както можете да видите и чуете и сами – бяхме удавени във вълни от хаус техно и ейсид хаус в един грандиозен (особено за рамките на страната ни) парад на ритъма и всепоглъщащия звук. Тук е мястото да похвалим освен озвучението, още и визуалните ефекти – на такова парти не бяхме се натъквали може би от година, ако не и повече.

Абсолютен респект за организаторите и най-вече самите Metropolis, които продължиха програмата след Краля. Зад пулта и дековете първо видяхме DJ Steven / Metropolis a.k.a Stevo Kurt и Ziggy (B2B с DJ Steven) до края, малко след 7 сутринта. Ще споделим само, че нашите момчета ни зарадваха предимно с по-класическо олдскул рейв и ейсид техно с късен ’90-тарски привкус (или поне на нас така ни се стори – б.а.) и доста „пиулки“ в стил Josh Wink.


photo:
LeMouseRat Photographie

За финал – единствената снимка от телефона ми, извинете за ниското качество (и следващия път – пак!) И добро утро, на всички останали до края!

P.S. След партито, като едни образцови рейвъри се отправихме към традиционни вече афтър във Fabric 126 – Another Level Pres. Metropolis Academy, където спомените ни се изпариха и помним, че беше много добре. Респект на всички замесени и скоро – пак! One Love!