ФАЗА x YALTA. XMAS TRIP(pin).

ФАЗА x YALTA. XMAS TRIP(pin).

Честит Исусов рожден ден на всички празнуващи!

Ние го отбелязахме съботно подобаващо. След семейните обеди и вечери, някъде около 1 часа, успяваме да се материализираме пред култовия столичен клуб YALTA за ФАЗА XMAS TRIP. Тази година YALTA празнуват 30-и рожден ден от създаването си, а на нас ни е едва първо посещение тази вечер. Не е особено пълно, някак очаквахме повече хора, но предвид празничния период, може би е нормално. За сметка на това обаче, се открива повече място за танцуване. 

Първата зала ни посреща с лек и приятен тех хаус, малко в стил бийч бар парти. Поклащаме се известно време лежерно на тези ритми в пространството за пушачи, с цигарки в ръка. В долната зала интериорът е значително по-индустриален, а музиката вече пържи като за след няколко часа. Атмосферата е тежко ъндърграунд, влизайки по-навътре, губиш все повече чувство за пространство, докато потъваш в истински трип. В дъното димът е толкова гъст, че не виждаш къде се движиш и дали има хора около теб. Но танцувайки в една вибрация, разчитаме изцяло на колективното си усещане един за друг, което до момента работи безотказно.

В горната зала сета на SHOSHO ни разбърква с откровено разнообразие в ритмите си. От барово чил звучене до доста по-живи танцувални вибрации, които да си признаем са повече в наш стил, но така пък има време и за пуш почивки, където да се насладим на мелодичността на звука. 

Tigerhead ни показва качествено немско техно. От нея сме свикнали да слушаме доста по-леки тракове, но този тъмен сет ни кара да чупим пода на залата с крака в продължение на 3 часа, неуморно.

От време на време отскачаме до наземния етаж за почивчица, точно с каквато ни дарява RELINA и от каквато имаме нужда. Меланхолично, мелодично и ритмично се поклащаме в наслада.

След 5 часа сутринта в подземието застъпи François X, който продължи подобаващо след представянето на берлинската чехкиня и продължи до 8. С напредване на времето, може би, и умората си е казала думата, но сетът му ни се стори малко еднообразен, колкото и готино да звучеше.

И така, казахме последно чао за вечерта и на YORY, които ни изпрати определено подобаващо в пространството зад белия бар, но за жалост не можахме да останем и за SHENK. Не ни се тръгваше докато слушахме, но краката вече не държаха, а очите се затваряха, напирайки за сън…

Партито беше силно, но ние никога не сме очаквали нещо по-различно ФАЗА, и то в колаборация с YALTA. Благодарим за трипи Коледата и ще се видим пак!

картина: Теди