ФАЗА x Erotomania 8.0 – Френско-Испанско-Берлинският банкет

ФАЗА x Erotomania 8.0 – Френско-Испанско-Берлинският банкет

Здравейте, палави рейвърчета,

И този уикенд нямаше как да пропуснем качествената техно музика, която ни предоставиха нашите приятели от ФАЗА на 8-мото по ред издание от концептуалната поредица партита – ФАЗА x Erotomania 8.0, този път – с LEA OCCHI (FR) и P.E.A.R.L. (SP) + BG Support (Terra & BlingKick).

Партито протече според долуупоменатия план-график (timetable):

За жалост ние пропуснахме сета на многоуважаваната и дори смятана за една от най-добрите techno female DJs у нас – Terra, за което ще ви компенсираме с няколко видеа от сета ѝ: видео 1, видео 2, видео 3 и видео 4. По думи на самата Теодора aka Terra „Беше хипнотик, но доста динамично“. Не се и съмняваме, но и ние бяхме хипнотизирани, запиляли се някъде по трасето… Повече за Terra / Եҽɾɾα – в SoundCoud, или в последните ѝ рилийзи за ел. музикалния лейбъл и подкаст платформа Hivemind, както и за новата концептуална платформа Matter Series.

В клуба (Micro) влязохме малко точно в началото на Lea Occhi. Родена във Франция, но базирана в Берлин, Lea изгражда и доразвива стила си в унисон с местната техно сцена. Звученето ѝ бива жанрово определен като „A mental, groovy techno with organic, tribal and some spatial sounds“, в което ние сме сигурни и се уповаваме.

По време на сета ѝ аудиторията се сблъска напред и като цяло, сякаш имаше предимно пичове. Чувствахме се сплотено и готино, естествено имаше и подсвиркваници и викове в стил „хайде, хайде“ и прочие Балкански прийоми. Такива са ни хората.

Направи ни впечатление професионалното, дори сякаш леко сдържано сценично държание на Lea, разнообразния и различен сет и като цяло емоцията, настроението в него, което лавираше плавно, постепенно и красиво от един mood в друг. С две думи – беше магично! Повече за/от или около Lea Occhi – в SoundCloud профила ѝ, както и на профила на Парижкия колектив Spectrum, в който има какво да се чуе откъм техно.

Към 04:00 (а защо не и малко по-късно) зад диджей пулта застана P.E.A.R.L. (от Сентадер, Испания, но също базиран в Берлин), репрезентващ лейбъла Falling Ethics (и в SoundCloud), както и под-лейбъла MORAL STANDARDS… Звученето сякаш придоби един по-ритмичен, дори механичен индустриален привкус. Пичовете си останаха отпред, докато нещата мажеха. Разходихме се да се порадваме на бохемския живот в клуб Micro, докато хипнотичният ритъм поглъщаше всичко в мрака на клуба. Вандализирахме, тоест себе изразихме се къде ли не, в удобно анонимния мрак. Ама, тихо! Добре ни беше… Чуй още от P.E.A.R.L. в SoundCloud.

Партито бе заслужено затворено от нашето момче BlingKick с една идея по-различна хипноза, тоест селекция. Определящ себе си скромно с „mixing tracks or pretending this…“ Ники поде нещата до заслужен завършек, въпреки, че никой не искаше партито да свършва. В даден момент нямаше как да не си кажем чао, което ние, реално не помним… Важното е, че не останахме с лошо чувство, че не сме получили това, което сме искаме. Тоест, беше супер. Повече – ето тук и в тази кратка аматьорска видео плейлиста от заслужения Френско-Испанско-Берлински банкет, номер 8.

Снимки: Mincho Mundrov