ФАЗА. Kopitoto 2.0. DVS1.

ФАЗА. Kopitoto 2.0. DVS1.

разказва: Стела Димитрова

снима: Иван Събев

Локацията е Копитото. Гледката над цяла София която се открива горе е, меко казано, спираща дъха. Време е за третия ивент на Фаза. Електронните нощи там горе над столицата определено са прекрасни.

Бяха ни приготвили два стейджа:

  1. на терасата с панорамна гледка към града, с подобаващи декори и тек хаус музика и
  2. на втори етаж с невероятни светлинни ефекти и по-тежка, разбира се, техно музика.

Партито започна още по светло с SHENK на долната сцена, а горе с
KEi. Бързо успяха да накарат хората да се отпуснат и да затанцуват.

Около полунощ на втората сцена започна да пускаGabriella Vergilov, която август миналата година успя да реализира мечтата си да пуска музика в Boiler room, а малко по-късно след това се проведе и премиерата на клипа – WANT TO GO TO BOILER ROOM.

На терасата зад музиката беше застанал Antonio B. и нямаше как на човек да му стане студено. Танци, леки напитки, забавления и отново танци.

И дойде моментът да напиша няколко неща за специалния гост – диджей DVS1, който се занимава с музика от 1996 г. и е оглавявал множествено международни фестивали като Decmantel и Decibel. Чувството да го слушаш как пуска музика е трудно описуемо. Звученето е извънземно…

След него излезе PvrvllelSelf и представи експериментално и музикално преживяване в неговия лайв пърформанс.

Единственото нещо, за което човек съжалява в този момент, е че не може да бъде и на двете места едновременно (по лични наблюдения).

Хората са превъзбудени, вайбът те носи навсякъде, за да загубиш представа за времето.

Слизаме на терасата, за да си поемем дъх от вълненията и цялостното преживяване, да се порадваме на гледката и разбира се – да потанцуваме на готин тек от известния БГ диджей Shosho.

Започва да се съмва. Слънцето се опитва леко да си прокара път през небосвода и да стопли измръзналата от нощта земя.

Качваме се горе, за да слушаме Risto от БЕТОН. Танци и пак танци, и от него и от нас. Risto e толкова енергичен и позитивен, че те изстрелва винаги нависоко и с присъствие и с музика.

Навън зад музиката стои YORY (еуфорията кара още трима да танцуват с него). Слънцето е изгряло вече над София, но умората все още не идва, а само блаженството от приятното прекарване.

Последен, но не по важност пускаше музика Raredub. Творец. Музиката му е динамично космическа. През 2018 г. участва и печели конкурса на Reaktor в Амстердам.

Всичко хубаво си има край и този на фазата наближаваше.

Хората се събираха на групи да си разказват истории от вечерта, наслаждаващи се на слънчевата гледка…

Дойде време за сън и за бленуване до следващата Фаза!

Благодаря на всички диджеи (артисти) беше прекрасно!

Виж щраквания от партито тук.