EROTOMANIA 7.0: Berlin Calling

EROTOMANIA 7.0: Berlin Calling

Здравейте, приятели любими,

В тези смутни времена, ние отново преживяваме уикенда успешно, благодарение на вас и вашата подкрепа (за вас го правим – б. а.)! Миналата събота бяхме на 7-мото парти от поредицата събития за електронна музика – Erotomania, организирани от ФАЗА -> ФАЗА x Erotomania 7.0, което доведе 2 емблематични имена от Берлинската сцена у нас – Dr. Rubinstein и Deepneue.

Braulio Bandeira (познат с артистичния си псевдоним Deepneue), видяхме за първи път у нас на Boiler Room x ФАЗА Sofia, така че този път… си позволихме да омажем ситуацията по време на неговото участие, за което чухме само позитиви и суперлативи. Кратко видео от сета на Deepneue, благодарение на организаторите ФАЗА и partyandglenтук, повече за Deepneue в SoundCloud, Spotify и Instagram.

Тук е мястото да споделим и timetable-а, според който протече парти мероприятието (aka банкета):

 

Ако трябва да бъдем честни – събудихме се на един от удобните дивани в Micro тъкмо в началото на сета на Dr. Rubinstein, която просто пръскаше с пулсиращо 90-тарско рейв ейсид техно. Повече за атмосферата на самото парти по време на предходните артисти (Monikah & Deepneue) – във видеото тук и снимките тук, благодарение на Mincho Mundrov. (жив да си, брат – б. а.; снимки – също от него).

Нас ни е яд за пропуснатото (най-вече заради сета на Monikah), но какво да се прави, като сме си такива свинье (приемаме си се и се обикваме – б. а.). Знаем само, че сме изтървали яки моменти, и че всички вие, по-адекватните от нас, сте се изкефили закономерно на MAX! Така и трябва! Не смесвайте горлива ракия с парлива коприва, без участието на други съставки…

Dr. Rubinstein застъпи с енергично acid techno, което бе и преобладаващото звучене до края на вечерта (+ някои изненади). Селекцията и цялата енергия на Marina Rubinstein (aka Dr. Rubinstein) ни върнаха директно в 90-тарските рейв години (тогава, когато бяхме само фенове… каквито сме си все още – б. а.), което адски много ни хареса. Звученето на цялата вечер се приближаваше към и/или до някъде ни напомняше това на популярния диджей от близкото минало Darude, ама по-ъндърграунд. Или, може би, това може би беше само в нашите глави – б. а. За пропусналите – чекнете Dr. Rubinstein в SoundCloud и в YouTube, няма да съжалявате, особено ако сте истински рейвъри, прохождащи през (края) на 90-те, като нас.

Около 06:00 (или „коги нощта бе още млада“) музикалният контрол премина в ръцете на BlingKick, който сякаш ни потопи в една идея по-тъмни и хипнотични тонове (кратък видео тийзър). Каквото и да кажем, споменем или напишем, би било излишно. Изключително приятно сме изненадани от „нови“ DJ-и, които предпочитат да стоят в сянка и се появяват публично, само когато имат с какво да ни изненадат.

Към 07:30 зад плейърите и DJ конзолите застана нашият човек DKFSK, aka Dakoffski, един от основните лица зад техно проекта Revolt, при който просто никога няма слабо! Не останахме разочаровани и този път – DKFSK ни „доизпържи“ с енергична acid и pumping techno селекция, която не остави никого несъпричастен към случващото се в момента. Беше към 8 и нещо – 9 сутринта и на никой не му се спеше…

Тук е мястото да споделим и предразполагащата обстановка в клуба – Micro на Кърниградска 19 – с удобните диванчета, климчето, диско топките, готините лазери, щайгите с винилите и готиния персонал (готината барманка 😀). По едно време „се чувстваше“ една идея препълнено и задимено, но… на парти като на парти.

Вечерта приключи с една изненада – Kombine Live b2b set на нашите приятели и герои – BlingKick и DKFSK с дръм машини и други устройства за изсвирване на жива електронна музика, които превъртяха играта и въображението на феновете, които просто искаха партито да не свършва. Експериментално (и уникално) ейсид техно рейв звучене, което бе една прекрасна изненада и подарък за всички фенове, дошли предимно заради гостите от Берлин. Нямаме думи, крещим „ОЩЕ, ОЩЕ!“ „прекинахме се от кеф“!

За резюме искаме да попитаме как е възможно WakeUp клубът да затваря в има-няма 12 на обяд и къде за бога ще ходят рейвърите, ако не там?

Една любов, приятели, правете секс на хубава музика и не на войната!