Новият изход е без вход. Exit Adventure BG.

Kiril Dzajkovski TK Wonder

Новият изход е без вход. Exit Adventure BG.

Естествено закъснявам за ранното начало на Exit Adventure BG..

EyesburnВиждам позната с колело, която е в екстаз от преминалите изпълнения на Merudia, Kottarashky & The Rain Dogs, Оратница и сърбите от Eyesburn. Не й е преминал ентусиазмът, Оратница свирили с виолончелистката Маги, която пък се включила и в концерта на Lady Jelena; тези Eyesburn били много яки; много си куфяла; много се заредила, бе изобщо от всичко по много.

А аз посетих авантюристичното предложение на Exit Adventure BG някъде към 8 ч. Преминах спокойно по алеята в Борисовата, покрай езерото с лилиите и после у дЕсно. Ей, там е Маймунарника. 

KovenKatie Boyle от Koven. вече бе на сцената и задаваше недвусмислен въпрос с помощта на The Prodigy & Pendulum Vs Limp Bizkit. Готови ли сме за пътуване към изхода? Делото по спасяването на давещите се, си е дело на самите давещи – изходи много…

Намирам си изход в миксовете на Katie и щъкам покрай познати и непознати давещи се в звуци.  Щъкането напред – назад е особен вид действие. Хорицата успели да се снабдят с покани, с обещание за безплатен изход, бяха някак хипнотизирани от случващото се на сцената, или поне повечето изглеждаха така. Пък и щъкането им със закован поглед към сцената ги издаваше. Чувствах обаче някаква хомогенност в тълпата, не само по отношение на косите, очилата, колелата, дрехите, бутилките… Търсенето, а не само надеждата за Exit Adventure BG, ни обединява.

Междуредието във времето между Koven. и Kiril Dzajkovski бе изпълнено с лека и приятна суетня. И точно, когато си помислих „размаза се пейзажът, ще успея ли да сляза и да се измъкна през изхода“ – Kiril и компания ни почнаха. Някакъв бас, някаква цигулка, някакви тромпети… и народът се насочи в посоката на „сценичния изход“. Ама целият, като че натам бе последната спирка с табела EXIT. На този червен фон вече хората ми стояха някак на място – разнолики, цветни, танцуващи, набиващи крак в подскоци, размахващи ръце във въртенето. Звук и ритъм в изящните крака на TK Wonder. Май всички й бяхме в краката и следвахме тялото й.

Бисове и до скоро България!

Множеството се насочи към следващата спирка – клуб BLENDER. Там вече пейзажът съвсем ме смая. Хората се бяха преобразили невъобразимо. Със сигурност не бяха същите от Маймунарника. Но и BLENDER не е Маймунарника. Рязката смяна на атмосферата, не само музикалната, ме разнообрази. Както споменах изходи – много, давещи се – още повече…  Уловихме се за гласовития Vox Box (Skiller & Pavel Clave) и се отпуснахме по течението, което след един месец ще ни отнесе към EXIT Adventure в Нови Сад и Будва.

Kiril Dzajkovski (feat. MC Wasp & TK Wonder)-Jungle Shadow Woodstock Festival 2013

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=kMUc2Ob9igE]