Whitechapel live in Sofia

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Whitechapel live in Sofia

Ясни за двете подгряващи групи за концерта на WHITECHAPEL на 3 юли

Родните  8 M/S  & гръцката MINDTHREAT са двете групи, които ще свирят преди кралете на деткора – WHITECHAPEL. Припомняме, че американската екстремна формация Whitechapel идва за първи път в България за концерт в столичния клуб *Mixtape 5* на 3 юли 2019-а.

Билетите струват 35 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 30. Близо половината билети вече са изкупени.

8m/s е група от Хасково , формирана през късната 2010-та година и дебютира с първото си издание ‘Running out the Black July‘ през 2012г. С влияния от метълкор и ню метъл жанровете групата създава собствен стил от агресивен и експресивен метъл. Последното издание на групата – ‘Individualist‘ (2018) затвърждава 8m/s като водеща група в тежкия жанр на българската сцена.

MindthreaT са гръцка мелодик метълкор група сформирана през 2011г в Атина. За 8 години групата има издадени 3 EP-a и 1 дългосвирещ албум, носещ името Black Dreams, издаден от немската Bleeding Nose Records. и е свирила на редица големи европейски фестивали като Wacken Open Air (Германия), Rockstadt Extremefest (Румъния), Carpathian Alliance (Украйна), Total Metal Festival (Италия) и Agressive Music Festival (Чехия).

Whitechapel е кръстена на областта Whitechapel в Източен Лондон, Англия, като се позовава на поредицата от убийства, извършени от Джак Изкормвача. Основана през 2006г. от Phil Bozeman и Ben Savage, групата пуска шест студийни албума, единадесет музикални клипа и понастоящем е към Metal Blade Records. В първата седмица от пускането си албумът ‘A New Era Of Corruption’ продава над 10 000 бройки и се класира на 43-то място в класацията Billboard 200.

Още новини за събитието:

Американската екстремна метъл формация WHITECHAPEL идва за първи път в България за концерт през лятото на 3 юли 2019 в стoличния клуб *Mixtape 5*.

Билетите струват 30 лeвa и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg, както и на всички каси www.bilet.bg/каси и магазини На Тъмно. В деня на събитието и на място ще струват 35.

Whitechapel е американска деткор формация от Ноксвил, Тенеси. Групата е кръстена на областта Whitechapel в Източен Лондон, Англия, като се позовава на поредицата от убийства, извършени от Джак Изкормвача.

Основана през 2006 г. от Phil Bozeman и Ben Savage, групата пуска шест студийни албума, единадесет музикални клипа и понастоящем е към Metal Blade Records. В първата седмица от пускането си албумът ‘A New Era Of Corruption’ продава над 10 000 бройки и се класира на 43-то място в класацията Billboard 200.

Whitechapel са повлияни от голям и разнообразен набор от групи, сред които са Cannibal Corpse, Meshuggah, Bloodbath, Pantera, Metallica, Slayer, Suffocation, Deftones, Despised Icon, Behemoth, Nile, Gojira, Necrophagist, Carcass, Aborted, Agnostic Front, Deicide, Morbid Angel, Napalm Death, Entombed и Cattle Decapitation.

юли 03 2019

Details

Date: юли 3, 2019
Time: 19:00
Cost: 30лв.-35лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/571792776597483/

Venue

Mixtape5

пл. България 1
Sofia, 1414 Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website