Тазгодишният Wrong Fest ще се проведе в Пловдив на 11-12.09.2020

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Тазгодишният Wrong Fest ще се проведе в Пловдив на 11-12.09.2020

LineUpDated:

TOMM¥ €A$H
1000mods
LALALAR
Repetitor
TDK
STRUGARE
The Essential Funk Trombone
So Called Crew
Jawhinge -> чети челюстно интервю тук
Stop the Schizo

 

Скъпи приятели и поддръжници на Wrong Fest!

Както знаете, поради извънредната ситуация в България, Wrong Fest 2020 е отложен за 11-12 септември. Двама от основните изпълнители – UNKLE и DubFX – отмениха всички свои концерти през тази година и затова ще можем да ги гледаме в Пловдив чак на 02-03 юли, нa Wrong Fest 2021.

Всеки от Вас, който вече си е закупил двудневен билет за фестивала през 2020 г., ще може да посети и двете събития без доплащане. Разбира се, осигуряването на подобна възможност ще струва немалко средства и усилия за нас като организатори. Това съвсем не се случва за първи път – всяко едно от досегашните издания на Wrong Fest е довело до сериозни загуби, които през годините са били покривани с приходи от концерти и от дейността на основния спонсор на фестивала – The Wrong Bar. През последните месеци обаче, по разбираеми причини, нямаме възможност да организираме събития, като първият ни по-голям концерт ще бъде чак след след 4 месеца.

Всичко това ни подтикна да организираме дарителска кампания за тези, които искат да посетят Wrong Fest 2020, или просто да подкрепят организирането на фестивала в бъдеще. Знаем, че има много от Вас, чиито приходи също са намалели или дори изчезнали през последните 3-4 месеца и затова Ви предлагаме възможност да посетите и двата дена на Wrong Fest 2020 срещу минимално дарение от 5 или 10 лева. Сами разбирате, че подобна схема на финансиране няма как да е ефективна и да осигури необходимите средства за провеждане на фестивала, които през тази година са малко над 100,000 лева (без да броим доброволния труд на една дузина хора). Затова искам да се обърна към тези от Вас, които имат възможност, да ни подкрепят с малко по-високи суми, като по този начин ще си осигурят и определени придобивки. Срещу дарение от 25 лева например ще получите тениска на фестивала, която няма да бъде пусната в свободна продажба. Срещу 45 лева, освен тениската, ще получите и право на консумация по време на събитието през 2020 година в размер от 20 лева. А срещу 65 лева ще можете да посетите и двете събития – Wrong Fest на 11-12 септември 2020 г. и на 02-03 юли, 2021 г. Ако искате да подкрепите фестивала – можете да го направите на сайта на bilet.bg.

Искам да благодаря на всички, които си купиха билети досега и продължават да даряват – радостно е, че преобладават дарения в размер от 25 лева, не са малко тези от 10, 45 или 65 лева. Въпреки тях и поради предполагаемия намален капацитет на фестивала през тази година, вероятността и това издание да бъде на загуба е сериозна. И може би ще се зачудите, защо при тези условия продължаваме да организираме фестивала? Отговорите са много и разнообразни:
– Защото организирането на фестивал е адреналин, който не ни пуска вече почти от 7 години.
– Защото удовлетворението да организираш едно от малкото стойности музикални събития от подобен мащаб през 2020 в България (а тази година вече и по света) е огромно.
– Защото винаги сме се опитвали да спазваме поетите ангажименти към публиката и изпълнителите.
– Не на последно място, защото Пловдив беше първата община в България (и втората в света, след Панчево), която ни подкрепи финансово и организационно за провеждането на Wrong Fest с 30,000 лева по програма „Наследство“ на ЕСК 2019.

Поради извънредното положение през тази година, ще можем да ползваме финансовата подкрепа чак през 2021 г. Въпреки това вярваме, че провеждането на фестивала в Пловдив още през тази година е оправдано, понеже ще ни даде достатъчно организационен опит и ще популяризира следващото издание.

Още веднъж, благодаря на всички за подкрепата и Stay Wrong!

Николай Мареков, мениджър
Wrong Fest

С най-голямо удоволствие Ви съобщаваме, че WRONG FEST 2020 ще се проведе на „Гребния канал“ в Пловдив на 11 и 12.09.2020

Ето и малко информация как ще процедираме с билетите тази година. Тъй като ситуацията е немалко особена – ние приготвихме нещо за контра.

Първо – с вече закупен билет за изданието през юли 2020 ще могат да се посетят и двата фестивала – този през септември 2020 и този през юли 2021. Изданието през 2021 ще бъде част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

Освен това, всеки ще може да върне билетите си преди 11.09.2020 и да си получи парите обратно, като за целта изпрати e-mail на [email protected]

Фестивалът през 2020 ще бъде със символична входна такса – дарение. Минималният размер на дарението ще е 5 лева, а заплащането на определени суми осигурява различни видове придобивки:

Дарение от минимум 10 лева – руло брандирана тоалетна хартия

Дарение от минимум 25 лева – специална тениска на Wrong Fest 2020

Дарение от минимум 45 лв. – право на консумация на алкохол на стойност 20 лева и специална тениска на Wrong Fest 2020

Дарение от минимум 65 лв – билет за фестивала през 2021.

Целта на тази кампания е подпомагане на фестивала и артистите в сегашната сложна концертна ситуация.

Абсолютно всички мерки ще бъдат спазени, за да се осигури безопасното провеждане на фестивала.

Билети – в мрежата на Bilet Bg / Билет Бг или на черно.

Информация от организаторите (04.05.2020):

Здравейте на всички! Два месеца преди официалната дата на Wrong Fest 2020, бихме искали да хвърлим малко яснота върху провеждането на фестивала. Накратко – тъй като никой нищо не знае и официално изявление от властите липсва – ние ще направим това, което смятаме за нужно, а именно да сторим всичко възможно фестивалът да се проведе тази година и в същия си вид, но на 11-12 септември.

Както знаете, повечето големи европейски летни фестивали са отложени с една година, което засяга в голяма степен плановете на групите за това лято. Въпреки това, имаме уверението на почти всички обявени групи, че биха участвали на Wrong Fest 2020 през септември, а освен това преговаряме и с нови имена. Каквото и решение да вземем, всеки ще може да използва билетите за новата дата, или да ги върне в разумен срок. Двудневните билети ще останат на цена от 60 лева поне до края на месец юни, а еднодневните ще са 36 лева.

Предишна информация за фестивала тук и по-надолу:

 

UNKLE на фестивала Wrong Fest 2020 в Пловдив

Световноизвестната трип-хоп формация U.N.K.L.E се присъединява към DUB FX и Tommy Cash на тазгодишния Wrong Fest, който ще се проведе в Пловдив. Групата предвождана от James Lavelle ще е един от фокусите на фестивала, като тяхното представяне ще бъде на 04.07.2020.

В момента билетите за Wrong Fest са на цена от 60 лв. за двата фестивални дни, като предстои да бъдат обявени още 11 изпълнителния, които да попълнят двете сцени на фестивалната програма.

Още новини за събитието:

Юли се очертава като един от най-мрачните и тежки месеци в българската музикална история. За да не изостава от модерните течения в родната музикална култура, Wrong Fest 2020 обявява първите две имена от осмото си издание, което ще се проведе в Пловдив на 03 и 04 юли:

Естонският грайндкор/индъстриъл изпълнител Tommy Cash и австралийският уличен ню метъл импровизатор, най-известен като основоположник на трап метъла – Dub FX.

Скоро към тях ще се присъединят и поне още две големи имена от световната метъл сцена, а в окончателния вид на фестивала в подножието на Младежкия хълм в Пловдив ще вземат участие 14 групи.

Промоционални двудневни билети за Wrong Fest 2020 на цена от 50 лева са достъпни до 09.02.2020 тук.

 

септември 11 2020

Details

Start: септември 11, 2020 @ 16:00
End: септември 12, 2020 @ 23:30
Cost: 60лв.
Събитие Tags:, , , ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/645266699545289/

Venue

Гребен канал

bul. "6-ti septemvri"
Пловдив, Bulgaria

+ Google Map