DUB FX: I will always love to play in the street

DUB FX

DUB FX: I will always love to play in the street

Още бие в тъпанчета ни ритъмът на EXIT 2014, а вече настана време да настройваме сетива и за фестивала през 2015. Датите са 9-12 юли (Петроварадинска крепост, Нови Сад) и 16-18 юли (Плаж Яз в Будва).

За загрявка (изключително необходима в този студ), мятаме неувехнало интервю с DUB FX, който беше хедлайнер на EXIT 2014.

Здрасти, вграждали сме се на живо в музиката ти няколко пъти в България, а за последно те слушахме по време на миналогодишното издание на EXIT. Как се чувстваше по време на феста?

Dub FX: Невероятно. Винаги се вълнувам да забивам на сцена пред тълпи от фенове… Въпреки това, не правя разлика между това да изляза пред 70 000 души на фестивал и пред 200 случайни минувачи на улицата… Правя музика, защото обичам, не за да бъда забелязан.

А ние обичаме да те забелязваме и на улицата, и на фестивали. Разкажи повече за изпълнението ти на EXIT 2014?

Изпълних парчета от новия ми албум, в който има много повече инструментал, отколкото вокални семпли… Ако харесвате хип хоп, реге, дъб степ, дръм енд бейс и соул, значи сигурно сте били сред танцуващите хора пред мен по време на изпълнението ми на EXIT 2014 и знаете за какво става дума. 🙂

DUB FXКакво те кара да продължаваш да създаваш музика?

Самата тя… Не се замислям много върху музиката, която създавам. То е като да дишам, музиката ми дава живот. По някаква причина хора харесват това, което правя, даже ги вдъхновява… Всичко останало е допълнителен стимул, за да продължавам да създавам ритъм.

В едно интервю отпреди 2-3 години споменаваш, че никога няма да изпратиш прес съобщение до всички радио станции. Все още ли отричаш този метод за придобиване на по-голяма популярност?

Интересен въпрос… Хм, всъщност все още не съм изпращал прес съобщение до нито едно радио, но се замислям дали да не го направя, тъй като Facebook разруши начина ми на комуникация с феновете… Facebook постоянно променя политиката си относно това колко души могат да видят постовете ти, затова мисля да прибегна до старите методи за комуникация. Хубавото е, че се появяват и нови социални медии, към които можем да се насочим!

Къде предпочиташ да изпълняваш музиката си – на улицата, по време на концерт, фестивал…

Предпочитам да свиря на улицата, не че не обичам фестивалите и клубовете. Няма да ми омръзне да вилнея независимо къде…

Надяваме се и те чакаме пак в България.

Dub FX – Live at EXIT Festival 2014 (full concert)  
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=v6qDYd2G8RY&feature=youtu.be]