Jawhinge се явява в специфични моменти заради самите моменти или хора

Jawhinge се явява в специфични моменти заради самите моменти или хора

I have been learning, experimenting, creating and most of all – having a lot of fun with music. However, sitting home alone and doing it by myself, for myself, has grown old and boring. And now I’m sharing it with you.

Jawhinge

Така се стига до Jawhinge. Жорката (aka Георги Дуранкиев) споделя тук и сега своя звук и тъмнина. Ще го направи и на живо на 11.09.2020 по време на Wrong Fest 2020. Чети внимателно, защото има за какво и да те светне.

(avoid) Jawhinge

анна: Здрасти, как е? Въпреки, че те познавам ми е трудно да си подредя питанките. Много са. Та, ако искаш, започни с кратък щрих на Jawhinge. Какво е, как работи, защо търси път извън теб?

георги: И аз това се опитвам да разбера. Отне ми известно време докато се усетя, че търси път извън мен, преди това просто имаше една странна дразнеща нужда.

За мен Jawhinge е мястото, където слагам всичко, което не мога (или не искам) иначе да кажа/направя/покажа по друг начин. Напоследък е място, където влагам по малко и от агресията си, която имам в изобилие. Работи някак си спорадично, ама като хвана нишката, не пускам, докато не получа нещо интересно.

А какво e Bluff.corps и къде се среща Cactus Erectus (освен в mixcloud)? Какво лекува?

Еректиралият кактус, познат още като $HAGGY BEAM LEE се среща главно в бърлогата си, забелвайки очи по събития, на които ни канят. Начело с него и още няколко души се явяваме под формата на Bluff.corps. Казва се Антон или Долорес, зависи кого питаш. Лекува липсата на тениски с насинен Волен Сидеров. Блъфа си е негов проект, който почва като лейбъл, ама бавно се придвижва към цялостен културен аутлет. Събира около себе си хора, които ценят един особен тип естетика и други, които я произвеждат.

На Антон и на Боян (Teeth of Divine, Changing Perspectives, Лоши Петли) дължа огромната част от какъвто и да е успех в начинанията си, откакто обитавам Мордор. 

Откакто обитаваш Мордор, в гроба появиха ли се хора?

В моя, видимо, все още няма. Не принуждавайте децата си да четат библията. (Някой дава ли си сметка, че не друг, а С Е К Т А има върс на този трак? Slochaenos?)

Не мислА. Случайна ли е музиката ти? „Виждаш“ ли я предварително или ти се „явява“ на момента?

Има такива тракове, в които слагам малко по-сополив заряд – те се “явяват” в специфични моменти, заради самите моменти (или хора). Има такива, които “виждам” месеци наред и накрая сядам и реализирам – тези са по-интересни за хора, които нямат предисторията.

!Brand New!

Пандемично ли е настроението ти в момента? Пречи ли извънредната обстановка на Jawhinge да се раздвижи и да „захапе“ слуха на живо?

Социалното дистанциране съм го усъвършенствал, когИ хората още не бяха чували за свински грип. Трудно е извънредната обстановка да попречи на това да се раздвижи този проект, тъй като освен това неочаквано участие на Wrong-a съм заровен толкова ъндърграунд, че който ме издърпа, ще бъде провъзгласен за крал на Англия.

Кралят стиска ли зъби? Ти с какво не би се примирил?

Абе, явно има нещо готино в стискането на зъби, щото гледам разни младежи по партитата как се счупват да стискат техните и заприличват на Попай Моряка

Аз стискам зъби главно при кофти организация. Все по-често ми се случва да застъпвам ролята на звукар, да удрям едно рамо със сума ти неща, дето не са ми работа и докато дойде време да си изнеса програмата, вече ми се прибира да си гледам сериалчето. Освен това стискам зъби като цяло, имам такъв нервен тик…

Трудно ми е да се примиря със забили, безотговорни и безполезни хора, а още повече с това, че и аз съм бил един от тях доста време.

С каква музика приспиваш котката си?

Приспивам Кимчи, докато ѝ пея руски детски песнички и на 25-тия кадър слагам анти-капиталистическа пропаганда. Иначе съм ѝ пускал музика направена специално за котки веднъж като се опитвах да я успокоя, ама не ѝ подейства. Мен лично ме разчувства доста. Плаках на музика за котки.

А хвощ използвал ли си?

Може да съм загъвал с него, ако е нямало друго, едно време като се занимавах с такива неща…

Сигурно… Само(п)опитай се ти нещо.

ОК, ей тук си хвърлям едно мета-интервю с въпроси, които сигурно никой няма да ме пита никога:

По какво беше първата ти двойка в училище?
Първата ми двойка беше по музика.

Какъв е ритуалът ти за преди събитие?
Бъркани яйца, мултивитамин, магнезий, валериан, капки за нос (имам недоразвити синусни кухини) и това видео.

Замислял ли си се, че лампите във видеоигрите използват реално електричество, за да работят?

Не, аз мисля само за себе си.

Чупя четвъртата стена и излизам от рамките на това интервю, за да благодаря на всички, които споделят удоволствието от това, което правя с мен. Също за всички, които ми предлагат вещества по концерти – благодаря ви за щедростта, но оставам чист като помислите на монахиня в спортен магазин.


The rapper, formerly known as Jawhinge