Dead Can Dance – Live at Ancient Theatre Plovdiv

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Dead Can Dance – Live at Ancient Theatre Plovdiv

Остават лимитирано количество билети за събитието на 30 юни

Първият концерт на феноменалните  Dead Can Dance у нас ще бъде много специален, както за публиката така и за Лиза Жерар и Брендън Пери, защото българският фолклор и митология заемат отдавна централно място в тяхното творчество. Не случайно вторият сингъл от чисто новия им албъм – DIONYSUS –  ACT II: The Invocation представя магията на българските кукерските ритуали. Композицията се сдоби и с прекрасен видео клип, който през април има своята световна премиера и задължително ще е част от предстоящото шоу.

Концертът на Dead Can Dance ще е специален, защото ще е първият концерт от настоящото турне, което ще се проведе на открито и то на място с ограмна символика и енергия Античният римски театър в Пловдив. Фенове от Америка, Сингапур, Австралия, Обединени Арабски Емирства, Русия и от цяла Европа пристигат в Пловдив заради концерта на Dead Can Dance. Ето защо, екипът на групата пристига ден порано, за да може да се запознае с акустиката на Античния теарър в Пловдив и подготви шоуто на Dead Can Dance до последния детайл.

С оглед на силния международен интерес към концерта на 30 юни, организаторите алармират, че има лимитирано количество свободни билети, които може да бъдат закупени онлайн от http://bit.ly/DeadCanDanceBG както и в ОМВ, Booktrading, НДK, касата на културен дом Борис Христов и музикален магазин Music Center в Пловдив чрез системата на Тicketportal.bg

Първият концерт на Dead Can Dance в България е част от световното турне на групата A CELEBRATION – LIFE & WORKS 1980 2019” и ще включва композици от всичките албуми на Dead Can Dance, и ще ни потопи  в световното музикално наследство, музиката на близкия и далечния изток, Африка, средновековна Европа u  Балканите. Очаква ви незабравим концерт с гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и, разбира се, меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери.

Още новини за събитието:

Дебютният концерт на култовите Dead Can Dance у нас е факт и ще се проведе на 30 юни 2019 в Античен Театър Пловдив.

Гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и, разбира се, меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери, ще ни покажат как, с привидна лекота и неизмерим талант, се създава магията на музиката.

Концертът е част от световното турне на групата “A CELEBRATION – LIFE & WORKS 1980 – 2019”, от което българските фенове ще станат част на 30 юни 2019.

Най-новият албум на DEAD CAN DANCE, озаглавен “DIONYSUS”, излиза на 2 ноември тази година. Историята около създаването на предстоящия албум започва с възхищението на Брендън Пери от отдавна установените пролетни и реколтни фестивали, произхождащи от дионисийските религиозни практики в цяла Европа.

Така се появява идеята за „DIONYSUS“, който представя седем различни аспекта на мита за Дионис и култът към него. В основата си митът е ключът към разбирането на най-новия опус на Dead Can Dance – празник не само на човечеството, но и на работата на човечеството в симбиоза с природата.

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ вече стартира.

Онлайн Билети директно от тук.

Можете да ги намерите в мрежата на Ticketportal.bg, както и в магазин На Тъмно, книжарници Booktrading, НДК и бензиностанции OMV в цялата страна.

Вижте също и:

юни 30 2019

Details

Date: юни 30, 2019
Time: 19:00
Cost: 80лв.-130лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/269103333726258/

Venue

Античен театър Пловдив

4000 Пловдив
Пловдив, България

+ Google Map