Open Vratsa Festival 2022

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Open Vratsa Festival 2022

Open Vratsa с първи вълнуващи акценти от своята програма 

Фестивалът Open Vratsa стартира своето първо издание на 29-и и 30-и октомври с цветна и завладяваща програма – напълно в синхрон с есенните импресии наоколо! Музикалната селекция на фестивала е меко казано приятна. Жители и гости на града ще се насладят на проекти, добре разпознаваеми за ценителите на качествена музика в Българи. Специално място е отредено на артисти, свързали своя житейски и творчески път с Враца. Програмата включва още литературна част, съвременно изкуство, социален цирк, модни акценти и още много… Но нека започнем по ноти. 

От основната сцена на фестивала Soul Weapons (Десислава Андонова, Александър Андонов и Димитър Горчаков) ще представят своя еклектичен микс от рип-хоп, ту степ, геридж и d&b, който ще завихри енергията подобаващо, за да се насладим пълноценно на есенните фестивални дни. 

Цветен акцент в програмата са Viagem ao Brasil – формация от седем прекрасни музиканти, чиито топли ритми в стила Bossa Nova ще внесат настроение от плажовете на Бразилия на родна земя. 

Небезизвестните Wet Pebbles също идват за пилотното издание на Open Vratsa в ритъма на боса нова и поп-суинг с авторски привкус. Сцена “Старата къща” е мястото, където ще може да видим някои от съвременните музикални съкровища на Враца. Едно от тях е Myself Stoychev, който ще разгърне усещането за свобода чрез своята авторска музика, вдъхновена “от трилър усещания и лични сюрреалистични преживявания”. Правим музикална пауза тук, за да отправим поглед и към инсталацията на Мартиан Табаков, с която публиката ще може да взаимодейства интерактивно по време на фестивала. Голям сегмент от работата на автора е в посока създаването на звукови обекти и утопични акустични пространства. Преживяването не е за изпускане! 

Актьорът Димитър Живков ще има удоволствието да активира силата на словото и литературата, повеждайки ни към необятния свят на Диви дол с част от разказите на Стоян Николов-Торлака. 

Със своя автентичен северозападен хумор във фестивала се включат и Цветелина Цветкова и Васил Русев-Чайката, чието присъствие е с доказано лечебен ефект. 

Особено интересна програма за Open Vratsa са подготвили Фондация Мини Арт, които вече няколко години развиват социален цирк в България. Те са подготвили работилница по социален цирк, на която ще играем и експериментираме с циркови игри, основните умения за движение, координация и баланс. Ще се насладим и на спектакъла „Тракатрак“ с участието на Галина Риом–Ройбек и Дарио Табаков, както и на увлекателното шоу „Втори опит“ на дуото Cia Palma – Италия/Бразилия. 

Open Vratsa ще представи и пълнометражния документален филм „Пъпна връв“ на режисьора Борис Попхристов. Един разказ за мъдростта на живота в симбиоза с Природата. Поглед към гребена на еволюцията на човешкото съзнание през призмата на Природното земеделие. 

Остани нащрек за следващите изненади от програмата, защото предстои да обявим още съкровища от живата палитрата на Open Vratsa. Следи фейсбук страницата и сайта, за да научиш повече за всички творци, част от събитието. 

За повече прозрачност и лекота на случването на фестивала ще се използва безкешово плащане. 

Събитието се осъществява съвместно с платформата Open Vratsa, финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” и Обществен дарителски фонд за Враца и със съдействието на община Враца.

октомври 29 2022

Details

Start: октомври 29, 2022 @ 10:00
End: октомври 30, 2022 @ 23:00
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/488894126455091?

Venue

Vratsa

Vratsa, Bulgaria

+ Google Map