OPEN VRATSA: НОВИЯТ ГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ НА СЕВЕРОЗАПАДА

OPEN VRATSA: НОВИЯТ ГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ НА СЕВЕРОЗАПАДА

На 29 октомври започва най-градското събитие на Враца: Open Vratsa Festival 

Вече нямаме търпение да поставим началото на Open Vratsa Festivalградското събитие, което се надяваме да стане традиция за града. Програмата е безспорно прекрасна, а за да й се насладиш не е нужен дори билет. 

Фестивалът ще развълнува града от самото му сърце с музика, литература, циркови представления и работилници, филми и още много изненади. Вече ти споменахме, че специално за Open Vratsa Festiva ще дойдат Десислава Андонова с проекта Soul Weapons, прекрасните Wet Pebbles, формацията с Бразилски привкус Viagem ao Brasil, актьорът Димитър Живков, художникът Мартиан Табаков, Фондация Мини Арт с много циркови работилници и вълнуващи представления

Във фестивала ударно се включат и Echoo Balkan Samba, които ще представят своята авторска музика с характерен почерк, съчетаващ латино, пънк, джаз и етно нюанси. 

На сцена “Старата къща” ще можем да чуем и личния солов проект на Владимир Манолов – Agape, който, в компанията на Михаела Симеонова, ще сподели нещо красиво за любовта под формата на “лиричен фънк“, повлиян от соул-джаз и боса нова звучене. 

DJ Booth пък е сцената, на която като у дома си ще се чувстват DJ Uncle Billy, DJ Onslaught, DJ Milen:off, DJ Rebel 84, които ще подарят на Враца това, което правят от сърце. Ще чуем от funk до hip-hop, от DUB до DNB, ще прескочим и до случващото се на Британската музикална сцена. Ще има EDM, Rave, UK Garage и още много от най-хубавото! 

Не пропускай и пъстрия арт базар с много свежи градски предложения. Програмата е вече по дни и часове, а за да си наясно кой кой е в нея, следи фейсбук страницата и сайта на събитието. 

На фестивала ще се използва безкешово плащане с фестивални карти. Картите ще можеш да зареждаш и с кеш на фестивалните каси, които ще бъдат специално обозначени. Ако ти остане кеш в картата – не се плаши, той ще ти бъде възстановен. 

.

Предишна информация за събитието:

Вече и Враца може да се похвали с наистина градско събитие. Пилотното издание на Open Vratsa уверено се настанява в културния календар на града на 29-ти и 30-ти октомври. Новите и свежи явления в съвременното изкуство ще се вплетат в традиционните щрихи на улица “Търговска” и Етнографски комплекс „Софроний Врачански“, за да вдъхнат непознат завладяващ импулс на града. Древно и модерно в приятен микс, насочен към младите публики и гости на града, ще провокира, вдъхновява и зарежда с креативност. Фестивалът ще ни припомни, че младостта е не някаква си възраст, а състоянието на духа да виждаме живота (а и града си) по нов, по-цветен и изпълващ с надежда начин. 

Организаторите на Open Vratsa не са никак случайни. Техен именно е проектът Vola open air емблематичният музикален фестивал, който приобщи Враца към фестивалните събития в страната, привличайки едни от най-интригуващите български и чуждестранни артисти. Този път те ще раздвижат културния живот на града от самия му център с много цветове, звук, движение и стил. Името на фестивала ни издава и другите свежи лица, замесени в проекта, а именно хората зад платформата Open Vratsa. Сигурни сме в качеството на програмата и отброяваме дните до началото на самото събитие. Артисти, музиканти, занаятчии и творци от различни сфери ще сътворят необходимото. 

На 29ти и 30ти октомври Open Vratsa ще бъде среща между новите и свежи идеи за развитието на региона по креативен съвременен начин. На фестивала ще се използва безкешово плащане, което ще допринесе за добрия поток на случващото се. 

Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” и Обществен дарителски фонд за Враца.

 

още подробности тук.