Мини Арт Пролет

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Мини Арт Пролет

Фондация „Мини Арт” организира

Мини Арт Пролет

Старт на проекта „Социален Цирк за надежда”

На 4 април 2019 г от 16 ч., Фондация Мини Арт  ще представи подхода Социален цирк за работа с деца със затруднения. Събитието ще се проведе в Жълтата къща на Цариградско шосе 17, гр. София.

Ще започнем в 14 ч. с отворена тренировка за деца и младежи от центрове за деца в квартал Надежда. Ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Ще се учим да жонглираме, да караме Юнисайкъл, да правим акробатични номера.

В 16.00 часа, Н.Пр Сорен Якобсон, посланик на Дания ще открие официалната програма, като представим проекта „Социален цирк за Надежда“, финансиран от Столична община и Френския културен институт. Ще дискутираме с хора от НПО и академичните среди ефекта от подхода, както и възможностите за разширяване на приложението.

Основната цел на събитието е да дадем официален старт на кампанията за набиране на средства за Циркова тента, за да можем да създадем място където да събираме участници, професионалисти и съмишленици на каузата и да популяризираме Социалния цирк в България.

Очакваме да дойдат посланици на страни от Европейския съюз, който ни подкрепят – Дания, Белгия, Франция. Там  в последните 20 години социалния цирк набира все по-голяма популярност и дава добри резултати за подобряване на когнитивните и комуникативни умения на участниците. Нещо, от което имаме нужда всички, но най-вече тези които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот.

И специално в подкрепа на Социалния цирк – The Bedlam Club с концерт на 4.04.2019 от 20 ч. в Жълтата къща на Цариградско шосе 17!

 

април 04 2019

Details

Date: април 4, 2019
Time: 16:00
Събитие Tags:,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/434609250443965/

Venue

Голямата Жълта къща

“Цариградско шосе“ 17
София, Bulgaria

+ Google Map