Аз съм от София, заведете ме в USA, но пък дали да не остана в Босна и Херцеговина?

Dubioza Kolektiv

Аз съм от София, заведете ме в USA, но пък дали да не остана в Босна и Херцеговина?

Липса на безразличие при жълто-черното босненско нашествие в София.

Двудневното разцепване в София с Dubioza Kolektiv от плът и кръв предизвика размисли, страсти, пот и безумие. Daj mi taj groove, daj mi taj beat, daj mi taj heat, daj smotaj shit…

В ушите ми още кънти призив: Елате да потанцувате на Балканите!  Тук, освен мъже, в погото се развихрят и жени. Като се замисля по време на концерта на Dubioza Kolektiv в Mixtape 5 върху мен в блъсканицата изпробваха сили и лакти повече момичета, от колкото момчета. Босненският тайфун в духа на Черна котка, бял котарак, разбърка куфеещи, блъскащи се, въртящи бедър и вдигна във въздуха на ритъма скачащите от сцената. Много сме, луди сме. И те, и ние. Подгрявката с песни на Dubioza седмица преди избухването им в София се оказа напълно недостатъчна за изкривяването в петък вечер. Разкъртването потвърди извода ми, че ако не си се завъртял в живия тайфун, не си преживял нищо от Dubioza Kolektiv.

Dubioza Kolektiv

И отвсякъде нахлуваха агресивни звуци и протест, толкова познати във всички балкански посоки. Разцепваме заради нелегални фирми, напушени села и паланки, за да стигнем до РЕЦЕСИЯ-та… Весело и безметежно е да почиташ корупцията, да са ти омразни властта, полицията, митото и мизерията. Пък нека викнем и запеем дружно, за да признаем трезво „Nisi covjek, ti si broj“.

От малка знам, че западните ни съседи сядат на масата, пускат ритъм и докато не изпият каквото има, не стават. А музиката се лее и не свършва. Затова и Dubioza Kolektiv са „Ovo je standart”!

Афтър партито след силната вечер също прескочи всякакви стандарти и територии. Оставам усмихната и си мисля – нека си остане афтър в безвремието, а пък Dubioza със сигурност ще разтърсят София пак…точно на време.