ДнБ България: Teuf Kulture Party + Special Guest: DIGITAL

ДнБ България: Teuf Kulture Party + Special Guest: DIGITAL

Миналия петък (21-ви април) бяхме на мега приятно Drum&Bass парти, организирано от Teuf Kulture Bulgaria в The Laboratory Sofia, което ни върна усмивката след дарк уейв партито в Нов Берлин (или къде‘ там беше… – б.а.).

Понеже бяхме разбити, а и вече не държим много – няма да бъдем обстойни, тъй като не удържахме фронта през цялото парти, което протече според следния лайн ъп:

22:00 – 23:00 PANEGA B2B MONOTYPE [BG]
23:00 – 00:00 TARGY [BG]
00:00 – 01:00 CHAWER [MEX]
01:00 – 02:00 FLAVA [UK]
02:00 – 03:30 DIGITAL [UK]
03:30 – 05:00 EGRES [ES]
05:00 – 06:00 TERAVITO [ES]
06:00 – 07:00 FUNK AESTHETICS [BG]
+ MC PRIMITIFF hosting
+ Funktion One Sound System

Локацията The Laboratory Sofia на Владайска река 4, до Сточна гара бе достатъчно ъндърграунд за тематичната стилова разходка из дебрите на любимата ни дръменбейс музика (че чак в началото бе и малко студено – като в хале на истинско ъндърграунд нелегално парти от зората на рейва, но после се напълни, сгряхме се май, не помним и/или не е имало значение… – б.а.). Лайнъпът ни представи артисти от UK, Испания, Мексико и родната България, което бе повече от супер и даже не знаем дали всички разбраха, че „за подбора от DJи са използвани сложни космически формули и уравнения, така че се пригответе за качествен саунд, стегнати и издържани сетове.“ (копеле, по тея партита все още има такива басери… добре че тук имаше по-малко… – б.а.).

Та и ние, бидейки не най-сериозните в бранша, пристигнахме бохемски към 11 pm по време на сета на Targy от HMSU, който вече бе поразпръскал каските на феновете, пристигнали първи на партито. Бел. авт. – преди него (22:00 – 23:00 ) пък бяха PANEGA B2B MONOTYPE, за които няма какво да говорим. Зарибете се с този топъл Великденски сет на Monotype за бегла представа на пропуснатото. За бас подплатеността на атмосферата допринасяше и стабилният звук, любезно технически предоставен от от Funktion One Sound System, чиито колони бяха наредени като кутии с военни боеприпаси.

Funktion One Sound System

 

Партито се понагнети към полунощ, по време на сета на CHAWER от Мексико (00:00 – 01:00) и включването на MC PRIMITIFF ‘pon di mic’, който цяла вечер водеше дръменбейс церемонията доста умело и бе супер пич, макар да ни отказа да вкара 2-3 лафа на български. Николай Венциславов Въшев, стар познайник ни още от Nature All Hip Hop Фестивала, случващ се до скоро в близост до В. Търново., понастоящем живеещ в Барселона явно е доста активен като дръменбейс емси напоследък, не само у нас и в Испания, но и в цяла Европа (за последно го видяхме миналата година в B-side-а на Mixtape 5, а преди това и на BOV Station DnB партито (което сце-пи! – б.а.)…

However, вечерта продължи с още по-нагнетяващия олдскуул джънгъл сет на една дама – FLAVA [UK, Function Records / Rude FM], между 1 и 2 след полунощ, която разтресе саксиите и завря бойлера тотално в иначе хладната зала на The Laboratory Sofia (разположена точно под Five High закрития скейтпарк, между другото). Тук е мястото отново да отдадем адмирации на Ники Въшев, ака MC PRIMITIFF, за умелите включвания на микрофона по времето на сета на единствената дама сред DnB DJ-ите за вечерта. Между 2 и 3 след полунощ обаче, нещата излязоха съвсем извън контрол – зад миксерите изскочи DIGITAL, [UK, Metalheadz / Function Records / Phantom Audio] Последният е смятан за „абсолютен пионер в Jungle/Drum&Bass стиловете, също така и един от отговорниците за звуковото оформление на Мetalheadz в началото на 90-те. Основният му фокус в момента е неговият лейбъл Function Records, който вече е събрал доста сериозни имена, които правят едни, ама много зверски тракове“.

По време на сета на DIGITAL залата се тресеше в синхрон, Jungle-ът бе massive, а тълпата – екзалтирана и задружно избухнала, ако можем така да се изразим. Лайнъп-ът на вечерта продължи съответно с:

„03:30 – 05:00 EGRES [ES]
05:00 – 06:00 TERAVITO [ES]
06:00 – 07:00 FUNK AESTHETICS [BG]“

…за което ние нямаше как да знаем, прилично омаяни и увъртени (we’re getting wavy baby – б.а.). Накрая можем да добавим само, че останахме повече от доволни от прекрасната и разнообразна в стилово отношение DnB вечер. Следете страничката на Teuf Kulture Bulgaria

За повече подобни събития, които определено не са за изпускане на фона на сравнително еднообразния и едностранно доминиран БГ ДнБ хоризонт. Peace Out!

P.S. По непотвърдени данни довечера (пон 24-ти април от 20:30 до 22:00) е възможно специално тематично издание на DJambore.com On Air по Радио „Реакция“.