BACK to the UNITY Vol.9 Forever Young свърши…

BACK to the UNITY Vol.9 Forever Young свърши…

Вече чакаме 10-тото. Чакаме го с голямо нетърпение, защото не, на това копонче ние не се пренасищаме с хубава музика, ние само си дразним глада и сме още много, мнооооого гладни, мамка му. Лично аз съм готова да бъда зрител, слушател и да гърмя една седмица на мега якия хип хоп, събран под Back to the Unity. (NatureAll липсваш ни, ве)

Беше истински маймунарник. Заведението не случайно бе именно Маймунарника. Сигурна съм, че досега баш такива маймуни не бяха виждали там… МА-ЗА-ЛО!

Преди това, обаче се случи друго мега готинко събитийце. Back to the Unity – Illegal WARM UP.

За него също искам да ви разкажа. Случи се два дена преди мега партето. 7-ми юни, Борисова градина. Беше „бомба“, въпреки, че беше организирано. 🙂 Идеята на тези „партита“ е някакви хорица да забият някъде случайно с музика. Без никаква организация. Ей така. Ба-а-ам с някакви мощни колонки, много хора и масета (на пример). Случайно пак да кажа. Но за такива събития трябва почва. Затова К, ще оправдая специалното даже събитие за гърмежа.

Начален час беше 19:00. Тогава, когато минах от въпросното място, за което разбрахме предния ден, нямаше никого, освен някои други изпълнители. Ами нека ви! Друг път ние ви чакаме, сега е ваш ред МУАХАХАХХАХА. Реално причината винаги събитията да закъсняват е, защото чакаме изпълнителите, съответно като знаем, че се бавят и ние закъсняваме и така до безкрайност…

Може би към 20:30-21:00 започна. Като цяло беше съмнително цял ден да се случи нещо, защото си имаше яки поройчета из цяла София, но дъждът спря точно, за да изсъхне и да се случи нещото. Започна ЖЛЪЧ, хора… До края не разбрах, защо най-добрият беше пръв. Преди него Акаша пускаше якички песнички, etc.

Жлъчко раздаде 2-3 билета за B2DU. След него Fogg пое публиката, после Сектича и накрая Mr. Freesk. Имахме честта за първи път пред нас да изпълни Обем заедно с ЖЛЧ и Къса коса. Само ще кажа, че той никога не трябваше да „спира“ с рапа… Дано повече не повтаря грешката. Пък ако имаме късмет, може албумът на ЛОГО5 да се появи на бял свят скоро. 😀

Под претекст, че ще има почивка, бомбата рязко свърши… Много долно. Можеше поне да кажат нещо в заключение. Но по-добре. Защото се разгърмя, задуха и не след дълго заваля… И до там.

8-ми юни. Развълнувани от предната вечер, очакваме идната.

9-ти юни. НАЙ-СЕТНЕ ДОЙДЕ. Back to the Unity Vol.9

Аз като истенски фен, бях в Борисова още от 16 часа 🙂 . Дочухме майкчека, ала-бала. Нагоре, надолу из парка и ето, че дойде време!

От Маймунарника вече звучеше як хип хопец, носеше се миризма на спрейове, развълнувани човечета обикаляха… <3 Красота. Идилия. Взехме си биричка и се насочихме към графити артистите. Още мътно можеше да се различи какво правят. Настанихме се близо до тях, за да следим процеса и разцъкваме хекче. Не след дълго на сцената се качи Атила. Прикани ни да се приближим към сцената и обяви първите участници. В лайнъп-а бяха записани под общото YOUNG BLOOD. Това бяха Yo, Nixon, Laconic, Rumn  & R.O.S. Браво, браво, има надежда! Йес!

Fogg & Hyp. Изненадата тук беше появата на DossTress. Sahata. Imp & Darkside, участието на тези момчета е поредното доказателство, че ние, публиката, създаваме B2DU. Седмицата, в която обявиха събитието, бях свидетел на доста коментари от сорта „К‘во обединение, щом участват все едни и същи… Защо не поканят и R.R.S.” Ето ви! 🙂

F-act & vWhy?. 5 o’clock, при тях беше много сладурско как се качи на сцената едно момченце, навярно техен фен и ги съпортваше от там. Супер, супер. ^^ Иначе участието им няма какво да го коментирам, освен че бяха супер яки и публиката си гръмна много здраво-о-о-о.

SplitKid беше подкрепен от Секта на сцената.

FeeL! Айде, айде и по-големи сме виждали. 😀 Щеше да е по-яко, ако The Top Stoppers бяха там, всички.

Bobo <3 Рап певецът. Със скъпия Бобо, на сцената се качиха Джами, МС Нема, Chibook и Секта всички заедно изпълниха хипер якия Mash Up <3 Ах ве, мечтаех си да чуя тази песен… този бийт..

…и ума и дума поеха думата. Тук искам да обърна специално внимание на избора им на песни. Скъпи варненски маймунки, моля ви, МО-ЛЯ не изпълнявайте само новите си песнички. Да, и тях много харесваме, ама искаме и нещо „старо“ да чуем, де! Разбирам, че искате да ги популяризирате, но си мисля, че ако бяхте изпълнили един „Алгоритъм“… „Тя“, от кога не съм я чувала… Ами какво стана с „Каквото ни хареса“? Забравихте ли я? За „Дума на ум“ няма да коментирам… Няма да изброявам всичките ви хубави, защото са много… Ама, аре малко. 😀

Secta. Умрехми! Това момче е на сцена от 3-4-5 макс годинки, а ни смаза най-много. НАЙ-МНОГО. Изскочи и Имера, с когото изпяха Смъртоносната си комбинация и раздадоха обещаните билетчета за Wakeup, три чифта слушалки и кецки. Искам да ви се похваля, че в момента, докато пиша, си слушам музичка от новите Skullcandy Uproar, само казвам.

Atila. Следващия удар. ОГРОМЕН РЕСПЕКТ за Atila и публиката. Тук бях по-отстрани и успях да видя цялата любов в нощта. Хората наистина обичат Atila. Всички викаха текстовете му, всички скачаха в ритъм… Ако беше той цяла вечер, нямаше да има недоволни! Но няма как, времето е ограничено.

Тъпото на партита от този тип, е че всички имат много малко време за песните си…

Рап ветераните NOKAUT. Много ми е тъжно, но трябва да го кажа… Вече почти никой не ги знае. Пак гърмяхме, но… слабо. В коментарите след събитието попаднах на един доста забавен, но и много показен. Нещо, на което не обърнах внимание тогава. За първи път, вместо да се съблече Гайдара, той е облякъл нещо… Вече не го топлим, хора! Защо? Ако сте истенски фенове на рапа, защо не знаете неговата история в България???

So Called Crew лейдис енд джентълменс. Почти главната причина да съм там в тази леко хладна юлска вечер. Само не разбирам, защо „So Called Crew“ след като винаги там са само Гената, Жлч и Трашъра… Чакай малко, на сцената излиза БАТЕ ДОУЕН! БАТЕ ДОУЕН! БА-ТЕ ДО-У-ЕН ХОРАААААААААА!!!!! Той беше посрещнат с много, много викове. Истинска любов се случваше! Много любов. С помощта на две патерици той застана по средата и Гената пусна бийта. „Можем и още“. Изпълниха я повече от перфектно. Бате Доуен не беше загубил тренинг. Все едно не е излизал пред нас от последното парти на Соколите, не от година… УНИКАЛНО! Само Брят Че липсваше…

Skiller & Jahmmi Youth. Бийтбокс и реге, мммм. Скълъра ни счупиии!!!

Wosh MC изпълни познатите фънкарийки, няколко новички… до края се надявах Йоко да изскочи също… но Уош си взе раничката иииии предаде майк-а на ЛО-ГО-5 <3 Радо и Илия са турнадо и фурия. И понеже много разпънах вече локума само ще кажа, че бяха е**си яките. Много любов за вас момчета!

И всичко свърши. Това беше всичко. И пак нямаше никакво слово. Дори лека нощ…

А състоянието, в което оставихме арената беше… интересно! Ха-ха-ха. На всяка крачка – стъкла. Супер много загубени, намерени неща. Около сцената беше най-хубаво. Още в началото издивелите маймуни, не знам как, успяха да счупят оградата и да застанат на някакви странни и нелогично поставени паралелепипеди точно пред сцената… Накачулиха се там и другите отзад нищо не виждаха. А там още един куп стъкла. Миналата година в Маймунарника около сцената беше много яко. Имаше малко допълнително подиумче, където изпълнителите излизаха и се докосваха до повече публика… А сега го нямаше и както описах, беше много шибаничко…

В заключение ще кажа, че беше много яко парти, ама миналата година, на vol. 7, беше по-яко. С повече изпълнители, повече публика май… Не знам, миналата година беше повече.

Много любов за рапа и мир!