С Panican Whyasker, Jeremy?, Der Hunds, Soundprophet, Saint Electrics и Ревю ние помагаме на Ива

Saint Electrics

С Panican Whyasker, Jeremy?, Der Hunds, Soundprophet, Saint Electrics и Ревю ние помагаме на Ива

Натискам FAST Forwards на записа от изминалата вечер в Терминал 1, където 6 култови български групи се събраха на една сцена заради една благородна кауза. И няма как да не си припомням искрените думи на всички присъстващи на и около сцената. Ние помагаме на Ива, помогни и Ти.

снимки: Константин Николов

Вече миналовечерната касетка се е превъртяла до край и започвам отзад напред с моята си история. Ние помагаме на Ива. Panican Whyasker, Jeremy?, Der Hunds, Soundprophet, Saint Electrics и Ревю. Благотворителен концерт.

Изпращам момиче с рошаво кожено палто към таксито, а там вече я чака хубаво момче. Ще се погрижат един за друг. Новият петък стана на ранен четвъртък.

Front of stage с хубавото момиче. Panican Whyasker. Нуфри по черно елече и каскет. Show, show, show.

Хубавото момиче, май е малко малко и не е чувало за Panican и O!Шипка. Но пък се кефи. Аз куфея със старата генерация, след като току-що съм чул част от новата. Шоу бизнес. Неостаряващ, обиколил София и центъра на вселената. Човекът не-човек е запазил якото си селфиш звучене и заразява всички около себе си с него. Ексклузивни новини: Panican Whyasker are currently working on new songs for their upcoming fourth album, expected later in 2028. Време ли е за Panic атака?

Ние помагаме на ИваРевю със смислени обръщения към тези, които помагат на Ива. И всички се чувстваме някак топло… Че помагаме и че ги слушаме. Терминалът тъкмо се е понапълнил с истински олдскул фенове и просто фенове на каузата. И има въздух, и има мисъл, има и смисъл. Викаме си, и се разбираме. Даже телефони си разменяме.

Междувременно ме завладява едно такова-ми-ти приятно усещане, което изпитваш, когато опиташ нещо непознато, а то се оказва точно по твой вкус. Saint Electrics. Признавам си, за първи път ми е, ама saint звуците се носят на талази и всичко се наелектризира. Вече няма сам да си крия шапката, има си хора за тази работа.

Слушал съм и преди Der Hunds, ама не на живо. Не че съм фен, но на момчетата им се получава на сцена и силата на звука им отнася тези, които си падат по алтернативен рок. От втория етаж нещата изглеждат различно и по жицата, все по жицата лястовиците стават на диви птици.

Приземяване. Както Гери писа – In Soundprophet We Trust. И как няма, нали „пеят на английски, с текстове готови за изложба“. И те се раздават на макс, както Jeremy?, заради Ива и заради нас. Изпълняват нещо ново, което се чува и вижда като тъмна, но меланхолично красива картина.

Кратка пауза с широка усмивка, облечена в тениска Security и носеща шапка A.C.A.B. Каква пънк еклектика. Току-що са свършили със забивката си Jeremy?, а покрай авторските им парчета, пак се питам  R U Mine?

А освен въпросителните няма как да не сложа и една голяма удивителна. БРАВО! на всички замесени в добрата кауза.

Panican Whyasker – Нов петък

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=DvBiPmjgShc]