JEREMY? попитало DJambore.com и Ерсин Мустафов отговорил…

Jeremy?

JEREMY? попитало DJambore.com и Ерсин Мустафов отговорил…

Феновете на новото хубаво в БГ алтернативния рок могат доволно да потрият ръце и да се приготвят за участието на JEREMY? в музикалната програма на София Филм Фест Party ZoO на 7-ми март в Matti D.

DJambore.com потърси Ерсин Мустафов, вокал на JEREMY?, за да разбере какви са неговите музикално киномански влечения. Пролетта може още да не е пукнала, но на нас ни върза…

anna: След FAKE FRUITS кое ще е следващото ви парче с клип? В новото видео планирате ли да разсъбличате и друго готино момиче?

Ерсин Мустафов: Скоро ще обявим подробности как се казва песента и как сме я реализирали. Иначе, доста е различна енергията в новото парче. Позитивно и изискващо движение 🙂 . Обичаме да разсъбличаме момичета по принцип. Никога не тръгваме с точно такова конкретно намерение, но гледай как се получи последния път…

Така се получават нещата :). Зная, че сред любимите ви родни изпълнители са Остава, Panican Whyasker и Jin Monic. Ако трябваше да избереш само една от групите за съвместно турне, коя от трите щеше да е?

И още други харесваме! Има много добри български банди, на които се възхищаваме и още по-хубавото – които си пускаме и вкъщи да слушаме, като истински фенове. Със сигурност първият и лесен за мен отговор на въпроса ти е Остава. С тези хора ни свързва много голяма част от пътя ни дотук. Естествено, ако утре Jin Monic звъннат, никак няма да се замислим дали да свирим с тях, както всъщност вече се случвало в Терминал 1. И с Panican трябва да се чуем – добра идея 🙂 . Последно имахме силен концерт заедно преди години в Stroeja. Бихме повторили многократно със сигурност…

ЕрсинКои са трите основни качества, които трябва да притежава банда, за да въздейства максимално на публиката по време на лайв?

Да могат да свирят, но това е ясно… Всеки един човек в бандата да е в нещото, наравно с останалите и да дава максимум от себе си на сцената. Да обичаш и уважаваш това, което правиш. Музиката като цяло. Това е най-важното нещо, което ни свързва с публиката.

А с кои чуждестранни групи искаш да свириш на живо?

Бих свирил на бас с Foo Fighters, например, ако ме поканят… 🙂 Иначе, пожелаваме си да сме на една сцена с много от актуалните банди, като Kasabian, Kings of Leon, Biffy Clyro

Реалното, към което се стремим в момента, е участия по фестивали в и извън Европа. Когато това започне да се случва, ще имаме реален шанс да свирим с наистина много имена. Тогава ще изтичам да стисна ръката на момчетата от Metallica, Jay Z, Muse, Willie Nelson… Човекът, на когото бих писал директно, за да го поканя на нещо специално е Thom Yorke от Radiohead, защото наистина мисля, че той е въплъщение на музиката днес. Крос-жанрова, крос-религиозна, през-континентална, свободна, качествена за слушане музика. Харесва ми, когато мога да забележа как на развитите пазари музикалният бранш е установен. Има уважение на всички нива. Един пише кънтри, друг метал, но всеки уважава музиката. Най-важна е песента. Мисля, че това, за което говоря, е утре Стенли да направи кавър на Ъпсурт или Hayas & Y на Васил Найденов. Каква би била реакцията в България? Апокалиптично.

Ще бъдете част от музикалната програма на София Филм Фест, затова няма как да не те попитам за любимите ти филми…

Адски трудно е да определя кои са ми любими. Последно наистина много ми хареса “Гранд хотел Будапеща”. Мисля, че подобни филми излизат рядко – заради визията, заради подбора на лица, заради сценария. Всичко в него е наистина, наистина добро. И правено със сърце. Личи си.

A кои филми планираш да гледаш от програмата на София Филм Фест тази година?

“Урок” на Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Имаме създадени очаквания, предвид екипът, замесен в този проект! Темата е традиционно тежка, но мисля, че доста адекватно поднесена. Иска ми се да се прави и хубаво кино в България. Търся си примерите. Мисля, че този е един от много добрите.

Слушаме Jeremy? на живо тази събота в Matti D… и се надяваме да има повече добри примери в българското кино и музика.

JEREMY? – FAKE FRUITS

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=igvOQ8AQUQs]