ДРАНЕ ПО BRUJERIA

ДРАНЕ ПО BRUJERIA

Латиноамериканците от дет метъл картела Brujeria намериха пътя обратно към България 12 години по-късно на текущото си европейско турне. Мексиканските откачалки с маски са известни със своите буйни екшън концерти на живо. Те са една от онези групи, които очароват всеки металист с наркотичната си какафония. Маймунарника бе домакин на още една брутална нощ, в която сатанизмът, антихристиянството, сексът, имиграцията, контрабандата на наркотици и политиката не са тема табу. Партньори в престъпността на хедлайнерите бяха българската скейт пънк банда PIRANHA FTW и дружбенските грайнд експерименталисти GOLIATH. Три поколения групи със спираща дъха шоу идентичност, сформиращи Summer Massacre Svinshtina.

снимка: Маймунарника

Пристигаме точно за нашите любимци PIRANHA FTW и започваме да се дерем с пълни гърла. Публиката вече е откачила.

Когато BRUJERIA поставят мексиканско знаме на пилон с модел на безплътна глава на нещастната обезглавена жертва от обложката на албума им Matando güeros на сцената, ние веднага започваме да усещаме, че това шоу ще се помни. С бандани,  покриващи долната половина на лицето им, започват да ни мачкат. Енергията им е заразителна, подпомагана не от един или двама, а от трима фронтмени. Естествено, тази динамика се прехвърля към тълпата, която е нетърпелива да превърне Маймунарника в мош пит.

Парчетата им се усещат като хиляди юмруци в лицето, а ние точно така и обичаме. Те са грозни, ударни, забавни и главоломни. Между песните тримата вокалисти Хуан Брухо, Пинче Пийч и Ел Сангрон дрънкат на редуващи се испански и английски. Подигравките не траят твърде дълго, преди да се преобразуват в друг латиноамерикански химн. Докато песните им крещят и ръмжат на испански, езиковата бариера не пречи на  публиката да пее заедно с бандата включително Chinga de mecos, Castigo del brujo, La migra (Cruza la frontera II) и Consejos narcos.

Хуан Брухо и Ел Сангрон изваждат ножниците и размахват мачетето си, докато Пиче Пийч държи отсечената глава. Това е последвано от шантавата Marijuhana, любимата ни Brujerizmo и испаноговорящото изпълнение на Macarena, с което нашата касапница приключва под дебела димна завеса.

Тръгваме си доволни и с посинели от танци краченца, за което сме безкрайно благодарни на титаните от Wrong Fest. Използваме повода да ви напомним, че следващата свинщинка, която ни готвят те е Brkovi на живо в Маймунарника – 20 години на сцена.