WE ALL WRITE 2017. Видимо се там направо!

WE ALL WRITE 2017. Видимо се там направо!

Здравейте, уважаеми! Вашият репортер се завърна след едни известни странствания и ей го на – пак се опитва да ви докладва за случки, които са били или ще бъдат интересни.

Пролетта дойде, стана едно зелено, едно такова изумрудено, едно цъфнало,  природата се прозина и после се разпя, доживее му се на човек.  Пролетта си заотива и ще се разделим, както винаги на 22-ри юни, по Еньовден, когато девойките би трябвало голи през нощта да се търкалят в росата за берекет и здраве, да берат билки, да вият венци и да танцуват до насита. Момците ще си седат у кръчмата, ще кръцкат и ще си приръмжават, ще гледат в нощта, която тихо ще крие женските вакханалии.

Ще ви подразня малко, както всички ще бъдем подразнени, докато се взираме в оная същата предателска нощ, която споменах преди малко.

Една групичка момчета са решили обаче да свършат малко работа преди настъпването на съдбовния празник. Дето се вика, ракията да е малко по-сладка, когато си отметнал няколко неща. Ще си поговорим за две неща, а в това текстче за едно.

С фина танцова стъпка тези неща ще се случат – едно-две, щрак, точно в бийта. Привидна лекота, всъщност години труд, докато движението придобие тази ефирност.

Запознахме се и се заговорихме се за популацията на хвойна в Стара планина и ония нюанси, които те чакат, като тръгнеш от Карлово нагоре по пътеката за хижа Васил Левски. Иначе прави топло на хората, снима снимки, снима видеа, прави рап и кой знае още колко други неща. Да, това е Мишо F-act-a.

От дума на дума, стана дума за мъчната ситуация с красивото в милата ни родина. Тъжна и трудна тема, взимам си бира с уиски, за да кротна малко, когато иде реч за тия работи. И по едно време той ми обади тайна, на която ѝ стана време да излезе по естествен начин от обета си за мълчание.

Заразказва ми едни две истории, които носят обещание за цветове, композиции, музика и размах на криле, които би трябвало да полетят от много места към морето и да кацнат в Ахтопол.

Става дума за фестивала “We all write”, който ще се проведе в най-якото градче по българското и сигурно доста други черномория. Градчето, в което на скалите там един път се случило нещо между двама млади люди, които се гледали нежно в очите и може би през това време са се пипали по-грубо по телата. Тези двама млади люде сега са трима.

От 12-ти до 18-ти тоя месец, Ахтопол, четиридесетина графити артисти от разни държави, трийсетина локации. Юнско море, юнско небе, юнски хора, баш около сбогуването с пролетта Лодки, мрежи, риба, рибари, рисунки, рисуващи.

Днеска, четвъртък, първи юни, деня на детето, има повод да се отиде в небезизвестния бар „Петък“.

Защо? Ами щото ще е подгряващото събитие за онзи фестивал в Ахтопол, за който споменахме малко по-нагоре.

Какво ще има? Рап и графити.

Кой ще рапира? Мишо F-act-a.

Кой ще рисува? Момчетата от 140 идеи организират всякакви мераклии, които искат да се пробват на графити битка, за да може после да творят на фестивала в Ахтопол на над 30 стени с над 40 участника от ЮКей, Испания, Аржентина и една купчина други държави. И това, и фестивала в Ахтопол го организират именно 140 идеи, Мишо F-act и Vwhy?. За цялата изродска дандания, която ще настане в китното ни морско градче, ще ви разкажа след ден-два. Сега за днеска.

Рап. Мишо F-act и Vwhy? ще разцепят по тяхному. Междувременно рисувателната битка ще  бъде наблюдавана от пичовете от 140 идеи и ще протече по следната схема:

16 човека започват. Битките са 1на1. Етапите:

  1. Първи кръг – 8 двойки състезатели. Темата – тагове, разрешени за ползване са няколко цвята, 1 минута на всекиго да завърши изпълнението си.
  2. Втори кръг – 8 човека ( 4 двойки състезатели) – позволени са 2 цвята, има се 2 минути време, всички трябва да изпишат/изрисуват 1 дума, произволно избрана.
  3. Трети кръг – 4 човека (2 двойки състезатели) – позволени 3 цвята, 10 минути, нова 1 дума, с която всички ще трябва да боравят.
  4. Финал – 2 човека, 1на1, позволени 4 цвята, 20 минути.

Във всички кръгове всички пишат една и съща дума, примерно „бира“, т.е. за всеки кръг има 1 дума, която ще бъде изобразявана от всички участници. По сходен начин ще бъде организирана графити битката в Ахтопол, когато му дойде времето (12-18 юни).

Накрая, победителят плюс още двама, ще отидат да рисуват в Ахтопол, като част от артистите. Млади лъвчета, действайте и докажете се!

Нещата, сигурен съм, ще приключат съвсем спокойно и всеки голям, отговорен човек ще си отиде на работа на следващия ден, петък.

Така че, уважаеми, четвъртък вечер, бар „Петък“, WAW Graffiti Battle x THA CREW, 8 вечерта, рисуване, пеене, пиене. Господа, идеално е, за да се направите на малко по-арт и по-ъндърграунд, отколкото сте, пред някоя госпожица. Госпожици, идеално е да си попиете малко, да си послушате музика и да се правите на по-заинтересовани, отколкото сте от някакви леки нахалници, които го играят арт и ъндърграунд.

Аре! А после ще ви разправяме и за самия фестивал. Видимо се там направо!