WAKE UP! Groove On Breaking Battles at Five High

WAKE UP! Groove On Breaking Battles at Five High

Има HIP HOP в България, хора, ИМА!!!

Вечерта на 26-ти абсолютно ме убеди в това. А събитието, довело ме до извода, беше Groove On*Breaking Battles + DJs, MCs & Beatbox live at Five High.

Всички ние, които бяхме там, събрани от цялата страна, малки и големи, заедно доказахме, че има HIP HOP КУЛТУРА в България! Уникално беше, даже невероятно…

Каквото и да си говорим и аз съм си с хип хоп душица и винаги тайно съм си мечтала точно за това, което се случи!

Да, редовно ходя на партита на любимците си, но винаги сякаш нещо липсваше… Нещо не достигаше… До този момент, когато смея да кажа, че изживях една мечта!

groove

Имаше момент, още в началото, когато на сцената беше Атила, пред него, върху творчеството му, избухваха едната част от публиката, докато другата, в ляво от тях, бяхме в кръгче около участниците в батъла и ги подкрепяхме… Точно тогава се огледах. Затаила дъх, наблюдавах случващото се. Усмихвах се, бях щастлива, че виждам това, че съм там, че съм част от събитието… Момент, който мисля, че ще помня винаги!

nagrubenАма аре, стига глупости. 🙂 Отново „нагрубени“ влязохме вътре. Партито вече беше в разгара си. Малко след като се присъединихме и ние, на сцената се качи Атила. (този момент го описах вече). DJ-ите зад пулта продължаваха с предизвикателствата към B-Boyите и B-Girlките (приятна изненада). Водещият, BBoy SWIPY обяви кои от 29-те crew-та продължават в надпреварата за 200 лв., два часовника G-SHOCK от CASIO SHOP и специален трофей Groove On 1st place, изготвен от метал. След това дойде ред на Prim. Време, в което състезателите можеха да си починат, а ние – да си гръмнем. ЙЕА!

Следваща доза брейк. Тук разбрахме и кои са финалистите. После ни сполетя голяма беда… Всичко беше ток и жица. Рапът беше и е печен, бърз, човечен, горещ, сърдечен и бързо изречен, дори да е спечен и в дрипи облечен, остава печен, обичан и вечен! ИИИИИИИИ настъпи моментът на файнъл батъла!!!

CREW-тата бяха от добри, по-добри. Навярно на журито (JUJU ROCK, MOCHACHO & EKZARKA) им е било много трудно, но след 3-4 минутки победителите станаха ясни. С умели движения, сякаш песента беше тяхна, те сразиха не само нас, а и оценяващите ги.

Това бяха BBoy Shifura & BBoy The Kid, нашите победители!! Честито момчета, заслужихте си честно приза. Продължавайте само напред и бъдете винаги в крак с времето, с новите си часовници. 🙂

A вие, мили DJamборийчета, не си позволявайте никога повече да изпускате парти във Five High skatepark. Не за друго – то си е за вас. Ако смятате, че поне малко сте хип хоп, мисля, че това е вашето място. Там ще се почувствате като у дома си, така както се усещах и аз.