За пореден път нагрубени* GROOVE ON!

За пореден път нагрубени* GROOVE ON!

Йо, йо! Здравейте! Имам честта да ви разкажа за впечатленията си от GROOVE ON брейкденс батъла, част от SAT фестивала. И нямам търпение да започна!

Като за начало ще споделя бейсик информацията, налична и в събитието. SAT е фестивал на „уличното изкуство“, който се провежда вече трета година на територията на столицата ни. Фестивалът се характеризира с приятно отрупана програма, която обединява всякакви „улични“ активности. И по-конкретно скейт, графити арт, тематични партита, кино прожекции, изложби, работилници и базари. Думите ми са за ПАРТИТО…

Още в началото, когато го обявиха, си казах, че няма как да го пропусна! На първо място закритият скейт парк Five High ми е супер на сърце. Отделно, че там няма случайни партита. Ако нещо се случва там, то винаги е ЖЕСТОКО! Причината е, че мястото предразполага към обединение на хип хоп елементите, което е невероятно. Под един покрив, пет етажа над земята, се сблъскваме с ХИП ХОПА В НАЙ-ЧИСТАТА МУ ФОРМА <3 . Та, исках да кажа, че никое събитие в парка не е за пренебрежение и сто про ще е яко. Отделно аз лично си умирам за брейк. Да не говорим за брейк БАТЪЛИ. И всъщност това ми беше главния стимул да бъда там. Плюс беше страхотния подбор на DJ-и и MC-та.

Нямаше как да забравя за събитието и защото организаторите ROCK ON JAMZ, грижливо поддържаха активност във Facebook ивента. За съжаление за битките в крайна сметка се бяха записали само 13 участника. Не е малко, ама можеше и повече. Първо съм сигурна, че има много повече талантливи брейктанцьори. Отделно, че батълът е нещо страхотно. Тук човек има възможност да обмени опит с различни школи, различни стилове, да научи нови движения. Допълнително се трупа опит – изяви пред публика, срещи с опоненти…  Хора… Ако го можете, ако ви носи удоволствие – пускайте се по подобни батъли! 🙂

Та, да се върнем към събитието. Захласната в бита, пристигнах в парка, когато батълите вече бяха започнали. Тъпичко за мен… Но няма какво да си говорим, на края винаги така или иначе е най-интересното (ха-ха). Програмата беше много готина. Две-три песни от изпълнител, батъл, пак рап и така по няколко пъти се изредиха Атила, RRS и Slitkid.

Накрая якото жури, JUJU ROCK от SOFIA CITY BREAKERZ, BBOY YORK от ZULU NATION MEXICO и DANCE MASTER от SILENT FAME, определиха b-boy Lalri от No Name Crew да се съревновава срещу b-boy The Kid от Monstribe в една последна битка. Според условията на формата, момчетата трябваше да премерят сили в отделни 5 рунда. На мен лично уменията на Kid ми харесаха повече, но за съжаление той не успя да покрие и петте рунда. Така B-boy Lalri спечели GROOVE ON BREAKING CYPHER BATTLES 2018.

Финалът на битките не доведе партито до край. Зад пулта останаха DJ-те ни – Akasha, Starteras и Skill, които се надпреварваха цяла вечер кой ще пусне по-як трак. Ха-ха, а победителите в тази надпревара, бяхме ние – публиката.

Благодарим за удоволствието! Благодари на първо място на организаторите на SAT фест, след което в частност на виновниците за това парти. Благодарим на страхотните участници в батъла, благодарим на журито, благодарим на прекрасните MC-та, благодарим на DJ-те, благодарим на водещият – SWIPY. И разбира се, благодарим на FIVE HIGH за това, че ги има и че това място съществува.

Беше едно много любовно, много „подземно“ събитие!

Снимки: FB event, Master Juju Rock

DJ SKILL is in da house! Започваме в 20:30h! #GROOVEON

Публикувахте от Aneliya Akasha Ichova в 12 май 2018 г.