Да помразим понеделниците с Владо Игнатов

IHMR

Да помразим понеделниците с Владо Игнатов

Въпреки, че точно този понеделник е един от малкото ни любими (поради разбираеми причини), от DJambore.com решихме да се заслушаме в случващото се напоследък с Владо Игнатов, създател и стожер на I Hate Mondays Radio

Anna: Здрасти Владо, тъкмо си мислих какво ново около теб след последния Animal Rescue концерт и БАМ! Разбирам, че проектът ти  „I Hate Mondays Radio“ (IHMR) е спечелил 1 000 лв. от  социалната мрежа Ятото... Бравос! Няма как да не те попитам в какво ще ги вложиш, за да развиеш IHMR?

Vlado IgnatovВладо Игнатов: Здрасти. Благодаря, ще ги вложа в закупуването на лаптоп и UPS за радиото. Така радиото ще е винаги онлайн.

Има ли други надеждни канали за набиране на средства за дадена кауза, която се случва в България освен споменатия и организиране на благотворителни концерти?

Ятото е прекрасно място за печелене на средства за дадена кауза или проект. Най-надеждният начин за набиране на средства, може би, си остава чрез малки дарения от хората, които подкрепят дадена кауза или организация. В световен мащаб по този начин се издържат много организации, сайтове и портали. За съжаление, тук все още не сме дорасли за такава благотворителност според мен…

Растем бе, само че не стареем на акъл (най-вече) 🙂 . Знаем колко е трудно да се стартира дейност (пък и да се развива) без никакви инвестиции. Но явно, че ако проектът е як, около него започват да кръжат и яки хора, които помагат… Освен теб, кой още мрази понеделниците? Сформирал ли си екип или агитка около радиото, които да дават мило и драго за него?

През годините, откакто създадох радиото, съм вложил доста собствени средства, за да го издържам, а също и за концертите, които съм организирал. За съжаление много често, когато организираш концерти сам, е доста вероятно да загубиш пари. Естествено, че е имало хора, които ми помагаха и бяха ангажирани по някакъв начин с IHMR през тези години, но точно в този момент може да се каже, че само аз се занимавам с него.

Тъй като радиото ти е посветено на хардкор и пънкария, сподели моля те, какво мислиш за развитието на българските банди в тези стилове… Аз лично не мога да се сетя за нова пънк банда на БГ сцената…

Нашата хардкор/пънк сцена е много разнообразна и е една от най-силните в Европа. Нови банди няма често, но групите също правят много сериозни инвестиции (финансови и времеви), за да създават музика. Затова трябва да сме благодарни и да подкрепяме сцената си. И да се надяваме, че ще има повече нови яки и активни банди!

И аз се надявам… Знаеш ли, че и DJambore.com си има радиопредаване в студентското онлайн радио Реакция? Там сме приютявали много гости, включително и колеги. Говорили сме с Боян Бочев (водещ и създател на Shuffle), който изнесе предаването си от mixcloud в ефира на Дарик. Ти би ли „пренесъл“ IHMR от онлайн платформа в радио ефир?

Не, не знаех, че си имате радиопредаване. Мислил съм си за пренасяне на IHMR от онлайн платформа към честота. Все още радиата на честоти са по-популярни и разпространени от онлайн братчетата им, но гледайки в бъдещето според мен онлайн ще претърпят много голямо развитие и ще изместят честотните. А и вече всеки има смартфон с постоянен интернет и това позволява безплатно слушане на онлайн и честотни радиа чрез апликацията TuneIn примерно.

old logo IHMRОсвен, че обожаваш кучетата, харесваш ли и котки? Все пак една от най-честите фрази на Гарфилд е I Hate Mondays… 🙂

Обичам всички животни. Естествено, че харесвам и котките, даже съм имал доста котки. Определено обаче кучетата не случайно носят титлата „най-добър приятел“ на хората. А първото лого на радиото беше с Гарфилд…

Владо Игнатов за проекта си:
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=ajOlKAgu5yw]