The Ultimate New Year Bang

The Ultimate New Year Bang

За много години, приятели!

(For ENG click here.)

В навечерието на новогодишната нощ имахме честта да посетим най-грандиозното и атрактивно парти в полите на Витоша – Kopitoto Ultimate NYE, любезно организирано от ФАЗА, HMSU, Royal Mansion, DifferenD и Bangaz Nights. Събитието бе с продължителност над 12 часа и се случи на 4 сцени, с участието на над 30 артисти, според следния timetable:

Още от входа попаднахме на Trap & Hip-Hop сцената, която беше порена от нашия щур приятел и DJ Inkarnation, aka Karnacheto Baby. Една любов! Модерен dope sound, съчетан в прилежно подбрана селекция (aka Bangers Only)! Партито стартираше повече от „таман“!

В следващия момент на сцената се качи нашето момче Flippy aka Flipperah, ака ESKI boy, който вдигна тълпата с едноименния си мега доуп трак.

След още 2-3 парцала от Flipperah, сцената бе окупирана от Софийските ъндърграунд рап легенди – 5 o’clock. Нещата ставаха все „по-рап“ – „добър вече, дами и господа, няма нужда да се представям, викат ми Spens-нята…“  – на сцената бе Spens, който преди това ни черпи от новата си водка Rap and Roll, която определено ни хареса (или просто харесваме да ни черпят ли – б. а.). Spens доказа, че не е спрял да го може дори за миг, докато на сцената туъркваха приятно замаяни приятелки в чорапогащници в стил „рибарска мрежа“. Замириса ни на Gangsta Party!

Докато вдигахме ръце и припявахме в ритъм, раздвоени между музиката на нашите младини (рап) и тази, на зрелите ни 30 (техно), се опитахме да намерим и техно сцената, която бе прилежно подгрята от J-Lost и после подета в сигурните ръце и умове на PvrvllelSelf. За жалост, поради лошия тайминг (или понеже синьото черепче тъкмо ни kick-ваше), не можахме да се организираме добре и си останахме на рапа, доволно сръбвайки си от водката на Spens-нята. Както и да е, сигурни сме, че скоро ще имаме шанс да компенсираме и да се насладим отново на селекцията на Джули или на лайв сета/пърформънса на Блейз и Селфа. За тези, които са ги гледали – моля ви, разкажете в коментар тук как е било.

В началото на 2022-ра, или малко след полунощ, успешно се върнахме в лоното на техно музиката, или просто на техно сцената, където смятахме да пуснем корени до края на партито. Истината е, че се страхувахме да не изпуснем Daria Kolosova, която чакахме с нетърпение. Малко преди 02:00 (за когато официално бе обявена Daria) имахме шанса да се насладим на сета на Nikolay Kirov, който ни изненада повече от приятно.

Като говорим за Daria Kolosova (Украйна), която случайно открихме в едно видео на платформата HÖR BERLIN, бяхме изключително изненадани и екзалтирани да разберем, че именно тя, ще е един от чуждестранните гости на новогодишното парти на Копитото. Да не кажем, че отидохме основно заради нея (въпреки да знаем, че наскоро се сгоди за Берлинския DJ Etapp Kyle – б. а.).

Daria стартира обрано и стегнато, сякаш леко нетипично за нея, но още в първите минути сетът и премина в енергичния истински рейв звук, който бяхме свикнали да чуваме от нея (за справка – тук и тук). Разтапяхме се около 3 часа, колкото продължи и сетът й.

Около 05:00 зад пулта застана една легенда на техно музиката – французинът UMWELT [Rave or Die | New Flesh Records], за когото, ако трябва да сме честни, не бяхме чували много. Направи ни впечатление, че пускаше на винили, и че селекцията и звученето му бяха по-дълбоки и хипнотични, в сравнениe с това на Daria Kolosova. А ако случайно и вие, като нас, не сте чували до тук за Umwelt, може да преслушате изданията му в bandcamp или SoundCloud.

Малко по-късно бяхме отвлечени от наша приятелка към Drum’N’Bass сцената, за която незнайно защо до тук все не намирахме време. Пристигнахме там около 06:00 по време на сета на Faith, който звучеше долу-горе така:

Big UP за бас музиката, която остава в сърцето ни завинаги (въпреки всичко)!

След Faith, изчакахме и сета на E:LLE, която ни предложи по-различно звучене, след което се завърнахме на техно сцената за края на сета на Umwelt (в 08:00).

Точно в 08:00 последва TEDKA, която ни впечатли изключително много с closing up сета си на ФАЗА x Erotomania 5.0. EBM с леко industrial привкус и разбира се – techno… един прекрасен почти-завършех на вечерта.

Партито заслужено бе „затворено“ от сета BlingKick, или Ники от ФАЗА, на когото трябва да благодарим изключително много за възможността да отразим за вас това грандиозно събитие!

Вместо резюме:
Партито събра ценители на няколко жанра, предлагайки не просто – за всекиго по нещо, а по-скоро – най-доброто от всичко за всеки. Да бъдем там бе една прекрасна възможност да видим стари приятели от други музикални среди, които виждаме по-рядко напоследък. Сигурни сме, че и други са споделили това чувство – да събираш, а не разединяваш ценителите на различни стилове, особено на нова година, е повече от прекрасно. Пожелаваме си повече такива партита за напред. Не спирайте да преследвате мечтите си през новата 2022-ра година, приятели. За много години!