The Act of Sharing с Деси и Пешо Китарата

The Act of Sharing с Деси и Пешо Китарата

Чудиш се какво се случва с любимите ти артисти, които не можеш да видиш на сцена „на живо“? Вярваш в тях, защото в момента осъзнаваш колко безумно могат да ти липсват? Ами и те вярват в теб и в начините да поддържате връзката… жива.

В момента върлуват различни варианти, чрез които можеш да помогнеш със символична (или не до там символична) сума на любимите си родни (и чуждестранни) артисти. Win-Win-Win начин за подпомагане на български музиканти предлага и модната марка ЕЛА. Зад нея стои Елица Дилова, която чрез поредица от онлайн концерти, предлага хем да продължаваш да се наслаждаваш на любима музика, хем да подкрепиш талантливи артисти, хем да се сдобиеш с нещо ново. Как? Поръчваш от онлайн магазина тук, получаваш нещо хубаво, а 50% от стойността на покупката ти отиват за музикантите с предстоящ виртуален концерт. Simple & pleasant as that… Първите участници в поредицата ЕЛА инициативи, които се обединяват под идеята „The Act of Sharing“ са Деси и Пешо Китарата. Прочети какви мисли спохождат двамата ден преди концерта им, а подробна информация за The Act of Sharing, можеш да намериш след интервюто…

anna: Бързи сметки доказват, че събирането на Деси Андонова (Phuture Shock, Sentimental Swingers) и Пешо Георгиев (Китарата) не може да се „равнява“, а само да се извисява някъде между удоволствието от чуто неизживяно и потъването в дълбоки гласови и струнни вибрации… Затова притръпнах, когато разбрах, че ще се съберете на „изненадващо“ място на 5 май, за да споделите виртуалния си концерт ELA – The Act of Sharing Vol. 1. Та, ясно е, че в момента онлайн изявите са начинът за достигнете до жадни слушатели/“гледатели“, но с какво The Act of Sharing е различен? Накратко каква е концепцията на събитието?

Деси: Концепцията е чудесна – всеки, който има бизнес може да се включи, отделяйки процент от средствата при продажбите, които осъществява за известен период, давайки ги на артистите, които имат концерт. В същото време тези, които си купят от тях подкрепят и артистите, и тях.

Пешо: Идеята е на Елица от ЕЛА, но се надяваме скоро да се превърне в нещо голямо и да се присъединят още артисти!

Супер, дано този „модел“ донесе повече на артистите от различни сфери. В какво напоследък намирате подкрепа/утеха?

Деси: В семейството ми (което порасна с един четириног член преди месец), възможността да работя в студиото, записвайки нови неща. Фактът, че е пролет – дори в този затворен режим, идеите за бъдещи колаборации и творчество в нови сфери… Много работи.

Пешо: В новите възможности пред мен – записвам видео-курсове по китара, правя live stream концерти от фейсбук страницата си, подготвям книга за китарата и какво ли още не! Изключително креативен и наситен с нови проекти е периодът от няколко седмици за мен.

Или невъзможността за провеждане в момента на концерти в клубове сред „жива“ публика стимулира при вас различни творчески забежки…

Деси: Не мисля, че стимулира творчески забежки – творчеството е било част от ежедневието ми и преди. Но имам повече време за това.

Пешо: Да, каня ви да ме откриете в YouTube, Facebook и Instagram като PeterGeorgievMusic и ще се забавляваме много с хубава китарна музика!

Позитивизъм струи на талази от вас. 🙂 Пешо, разкажи повече за „стрийминг“ изявите ти?

Пешо: Доста по-различно е, определено липсва живият контакт. Но пък стигам до тотално нови хора, които са от други градове или пък не обичат да ходят по нощни барове и клубове. Откакто станах много активен в социалните мрежи, супер много хора ме търсят за уроци по китара, за съвети каква китара да си вземат или просто за мнение и вдъхновение. 🙂

Деси, в средата на месеца излезе новото ти видео “I Know You Care”. Хареса ли ти тоталната визуална промяна, с която изгряваш на сцената в клипа? А има ли артикули на ЕЛА, които са ти най-присърце?

Деси: Да, много ми хареса промяната – роди се Джеси Уайт. 🙂 Струва ми се, че отново ще се превъплъщавам в този персонаж… А това, което най-много ми хареса от колекцията на ЕЛА е един бански с дакели-русалки.

А кои са първото и последното място, на които бихте отишли след падането на рестрикциите?

Деси: Първото място е морето. И не само, навсякъде сред природа. Последното – нещо, което избягвам по принцип – молове, затворени пространства с много хора, с които нямам НИЩО общо.

Пешо: Сложен въпрос… Хубавото е, че към настоящия момент отново е позволено да се разхождаме в националните паркове, така че планините са отворени за Пешо Китарата. Няма какво да ме спре!

Ако можехте да имате суперсила, каква щеше да е тя?

Деси: Да пробуждам съзнания.

Пешо: Да накарам всички да свирят на китара и планетата да се превърне в огромен блус джем сешън!

Някакъв свеж призив за изгнили времена?

Деси: Хранете душите с изкуство (без: срок за годност, парабени, алергени, глутен)

Пешо: Create, don’t hate! 🙂

Повече за инициативата:

Екипът на българския бранд ELA Clothing стартира THE ACT OF SHARING – кампания в подкрепа на българските артисти. Предстои поредица от онлайн културни събития, в която процент от продажбите на включените в кампанията брандове, отива за хонорар на творците. Ще се заложи на качествено съдържание и специално подбрани локации за едно по-приятно онлайн преживяване.

THE ACT OF SHARING започва с онлайн лайв на Деси Андонова и Петър Георгиев на 5-ти май. Едва ли тази любима комбинация от красивия глас на Деси и мелодиите от червената джаз китара на Петър ви е непозната. Няма да е обикновено и ще е повече от красиво, както за слушане, така и за гледане. За вас остава задачата да се заредите с вино и да се насладите на музиката. 50% от всички продажби на ELA Clothing в периода от 14-ти април до 5-ти май ще са дарение за живото изпълнение на Деси и Петър. 

Цялостната идея е да се провокира всеки един от нас да остави парите си в българския бизнес и по този начин да подкрепя онези смели хора, които са решили да създават, на които се възхищаваме и ни вдъхновяват.

Целта е това да се превърне в „масово явление“ и да се предизвика цялостно обединяване на българския малък и среден бизнес с изкуството, в момент, в който всички имат нужда от това. От едната страна са подкрепящите – тези които ще споделят част от оборота си с хората, които в момента не могат да упражняват дейността си заради рестрикциите породени от COVID-19, но пък ще стимулират продажбите си. От другата страна са артистите – тези, без които не можем. Така се създава win-win ситуация, в която ти, купувайки си нещо наистина хубаво, знаеш, че ще дадеш парите си на локален производител/търговец и едновременно ще платиш, за да задоволиш сетивата си, както е редно.

Как можеш да се включиш:

Имаш ресторант и правиш доставки на храна, продаваш детски играчки, кафе, бельо, имаш тату студио, фризьорски салон, производител си на козметика или млечни продукти, или свещи, или кърпи, или части за коли? Няма ограничение. Достатъчно е да имаш желание да раздвижиш нещата и да споделиш част от прихода си за определен период от време с избрани артисти, които са включени в някое от предстоящите събития на THE ACT OF SHARING.

Всички осъзнахме, че животът без творците е абсолютно немислим – още от първите дни на изолация потънахме в книгите, музиката, киното, театъра и т.н. Затова и предстоящите събития няма да се ограничават само до музика. Екипът на ELA ще се грижи за организацията и селекцията на събитията. Не се колебайте да им пишете.