Tenor Fly: Има ли зелено, има и як бас.

Tenor Fly: Има ли зелено, има и як бас.

Виждал ли си тенор в полет? А мислиш ли да хвърчиш на партито на The Freestylers & Tenor Fly тази събота в Mixtape 5? Очаквай неочакваното и „скролни“ поглед надолу, за да се запознаеш с Джонатан Сътър.

Здрасти, какво става с теб напоследък? Какво ново тази година?

Tenor Fly: Тази година започнах работа по нов албум с Top Cats. Освен това съм част от подготовката на нови албуми с Congo Natty, (чуй UK All Stars) и готвя да издам няколко нови сингли. Busy time.

Вече си разпознаваем като един от най-добрите международни реге и рап изпълнители… 

Всеки да ме разпознава, както си поиска – правя музика, защото я обичам. Надявам се да имам възможността още дълго да се занимавам с това, което правя най-добре. 🙂

А как започна всичко… с музиката?

Забърках се в музиката още, когато бях на 15. Израснал съм в Brixton – южен Лондон – там беше някак си естествено да се занимаваш с това и започнах да правя рага. Започнах като MC, запознах се с други артисти и се впуснах в бас музиката.

Къде се прави най-вдъхновяващия бас?

Навсякъде, където има… зеленина. 🙂

tenДа, зеленото е цветът! А къде се чувстваш най-добре?

На плажа в Ямайка. 🙂

Следващия път се надявам да те разпитваме там! 🙂 Сподели за някаква яка случка с THE FREESTYLERS.  

Помня как започнахме да работим заедно през 1997 г. – тогава беше супер яко. Зората на бас музиката и всички бяхме на зелено… Записахме “B-Boy Stance” – това е ключов момент в моята кариера.

А според теб хората остават ли „верни на играта„, за да се „преродят„? Какво й е „сладкото“ на играта?

Много як въпрос – благодаря! 🙂 Аз вярвам, че феновете остават „Loyal to the game”, тъй като виждам все повече хора, които са обединени от реге, рага и бас музиката – т.е. има все повече лоялни към тази игра приятели. Надявам се, че това е причината те да са „Born Again” и отново – това е силата на музиката и виждам, че все повече хора я усещат. “Sweet thing”, за мен, е тази вълнообразна сила на музиката, която завладява хората. Peace and love!

А кое е най-силното ти оръжие, с което възраждаш тази сила?

Моят глас. 🙂

От какво се страхуваш, за какво мечтаеш? В каква музика напоследък преоткриваш мечтите си?

Най-големият ми страх е да съм принуден да спра да правя музика. Мечтая никога да не спирам! Продължавам да слушам реге, джънгъл. ChronixxProteje, Congo Natty…

Какво си спомняш от последния път, когато беше в България? Какво очакваш да се случи сега?

Беше през 2008-ма на един фестивал и си спомням, че тълпата беше много яка – пееше с нас. За съжаление не помня много повече. Нямам търпение да дойда тази събота в *MIXTAPE 5* и да се срещна с всички вас! Ще бъда заедно с моите приятели The Freestylers, за да изпълним едни от най-култовите ни съвместни парчета и някои нови изненади. Ще бъде жестоко – be there!

https://www.youtube.com/watch?v=w59Hb08rimM