Тайфун МС

Тайфун МС

Обърнах плочата и си отворих нова бира. Започваше доста обещаващо. Вечерта, искам да кажа. Винилът беше ясно, че ще изкърти (Madlib – Tracks From Shades Of Blue – Madlib – Invades Blue Note). 

Едно не ни беше ясно… Кога аджеба ще почне тоя концерт. Отидохме към 23 ч. без нещо и нямаше джан джун човек. Почнах да се притеснявам, че ще се изложим като краставичари пред Тайванката. Излязохме да си допием.

Час по-късно беше отново рехаво като  волейболна мрежа. Капата заедно с Beatoven се опитваха да размърдат двете шепи хора с приятни riddims. Буквално за няколко минути залата се понапълни и на сцената се качи Samity – БГ връзката с Taiwan MC, човекът, сглобил страхотно парче „One Last Dance“ (на което, разбира се, се изкъртихме впоследствие). MC-то не закъсня и „Faya Cyaan Done“ вече ни облъчваше докато се поклащахме, ухилени до зад ушите.

Е-е-е-е-х, това да няма много хора, много убава работа било. Никой не те блъска, може да си пощракаш с апарата, да се поразходиш и най-вече да потанцуваш. Направо се разтапях от кеф, че имам пространство около себе си, за да мога малко да се разкърша. Доста уютничко, приятничко, танци-манци а-у…чууучец.

Относно Тайванеца, 100 про, че ако го срещнете на улицата ще кажете най-много, че това е примерно Пешо от Хиподрума. Супер земен, готин, топъл. Раздаде се изключително. На другия, ден след като разглеждах снимките в нас, успях още по-силно да усетя страстта, с която този човек прави това, което обича най-много, а именно реге саунда.

Госпожица Чанг („Miss Chang„) също ни посети, а заедно с нея дойде и Каталина („Catalina„). Цялото звучене имаше една Dub наситеност, която не очаквах в такава степен. Дойде ми перфектно и наистина успях да разпусна от напрегната седмица.

Завършихме и с малко freestylе, за който се завърна Kappa Irie в много добра колаборация с Taiwan MC. Отново зареден „Blaze It Up“ и вкъщи.