Taiwan MC: Тhe vibe is gonna be wicked

Taiwan MC: Тhe vibe is gonna be wicked

Птичките цвърчат, слънцето пращи, лицето ти вече лъщи… Почесваш се и търсиш най-горещото петъчно парти.
А то е just round the corner, където те причаква Taiwan MC.
И ние го видяхме, за да си потананикаме за/на rubadub.

An: Пак ще ни „нахраниш“ с яки ритми на 6 март в „Mixtape 5“. Още помним последния път, когато беше на софийска сцена, а ти?

TAIWAN MC:  Как да не помня, бил съм в България два пъти. Последния пак по покана на Sofia Steppers и беше велико! Сигурен съм, че и този път хайпът ще бъде мощен. 

Bulgarian Massive get ready for some rubadub digital and hip hop vibes!
credits: Daweed Db

Ноември миналата година си обикалял Канада. Как беше?

TAIWAN MC: В Канада беше екстра, там вече са легализирали тревата.
🔥. Преживях студа благодарение на много приятелски лица и танцуващи тела… в повечето градове. В други нямаше почти никой… Животът крие изненади🤓.

Какво продължава да те изненадва, след като си от толкова години на сцената? Какви трансформации преживя по време на музикалните си пътешествия?

TAIWAN MC: Ха-ха, странен въпрос. Мисля, че най-голямото предизвикателство през годините е, да се запазиш свеж, интересен и да продължаваш да се наслаждаваш на нещата, които правиш. В същото време разбрах, че не всяко турне е просто парти и че, ако престанеш да влагаш страст в изявите си, те се превръщат в обикновена работа! Някои вечери не са толкова силни, колкото други. Тук ще цитирам още едно популярно MC – Freddie Mercury. „The show must go on!„😎

А как ще продължи шоуто ти със Samity? Всъщност как се запознахте?

TAIWAN MC: Запознахме се онлайн преди години. Той ми изпрати своя мелодия и каза, че към нея моят глас ще пасне идеално. Беше абсолютно прав. Така създадохме парчето ONE LAST DANCE, което достигна до милиони хора онлайн, а вече го има и на винил!

През последните години все повече се говори за възраждане на регето, инструменталното звучене и вдъхновяващите текстове. Става ли по-популярна реге сцената?

TAIWAN MC: Според мен, в световен мащаб, регето никога не е спирало да се развива… Революционното звучене понякога се появява изневиделица, друг път е плод на дълго опипване на различни стилове. Регето е винаги тук, независимо дали е потънало дълбоко в ъндърграунда или се лее под светлините на мейнстрийма… Регето се просмуква във всички съвременни стилове чрез емсита, саунд системи, дъб и техно еволюции…

А ако не беше един от неговите проводници, с какво щеше да се занимаваш?

TAIWAN MC: Най-вероятно щях да живея във ферма и да продавам козе сирене😂… Или щях да отворя музикален магазин… Стига да мога да устоя на гигантите, разпространяващи музика, като Амазон…

MC Козе Сирене звучи добре! Коя е любимата ти рима с Taiwan MC?

TAIWAN MC: “No me no carry no gun ina me pocket strictly musical weapon under me style & fashion call me lyrical T Eye One, cold like iron, stronger than Goliath like David start the riot Yo”

Не е нещо особено, въплъщава виковете на егото и следва бийта, нямам идея защо ми звучи толкова добре😅.

Яко е. Като за последно – кои са великите музикални открития на 20 и 21 век?

TAIWAN MC: Трудно е да се каже… Може би, за 20 в., раждането на Lee Perry или King Tubby, или пък моментът, в който са започнали да създават албуми.

За 21 в., все още не се сещам за интересно музикално откритие… може би прераждането на дъбстепа и смъртта на авторските права.🔥