Фатален петък със Svetlio & The Legends

Фатален петък със Svetlio & The Legends

Дъжд вали на петък 13 и почти на никого не му се излиза навън, още по-малко на концерт на Svetlio & The Legends на открито в Маймунарника.

Публикуваме материал, който ни изпрати Росица Златева. С този текст тя участва в томболата ни за специални пасове за ON!Fest 2013.

Даже някои се чудят да не би концертът на хиподилци да не е отменен заради изсипващия се порой. Въпреки тези разни мисли попадам пред сцената или не точно съвсем отпред, а под един чадър страничен. Повечето фенове се подвизават под едни чадъри встрани. Изведнъж се чува прословутото „PVC, можеш ли без ръце“ и всички се евакуират от сухото място под чадърите към мокро предсценично пространство и изкачат фронтално на бандата.

Боли ме гъза, че вали… Svetlio пристъпва най-отпред на сцената, където капки дъжд покапват, и приветства публиката с бате Гойко. На никого вече не му пука от дъжда и хората под чадърите стават все по-малко, за сметка на тези пред сцената. Куфеенето и скачането стоплят кръвта с „Бира с водка“, а облаците се разкарват от силата, с която публиката ги изблъсква. Svetlio изглежда сякаш недоволен и подава реплика „Е-е-е, спря ли да вали“ и се полива с бутилка минерална вода.

Три часа след началото на концерта всички, които са влязли мокри вече са изсъхнали и Svetlio извиква „Това беше всичко от вас“. Но подсушената публика не е съгласна и всички продължават да бягат в пошлото пого, като овци с мозък, като алпака, не чак до сутринта, но някъде до след полунощ.