5’NIZZA е вече само наужким със SunSay и печени чушки

5’NIZZA е вече само наужким със SunSay и печени чушки

Навлизаме в Терминала и дочуваме глас на кавал. Митко Таралежков припява в нов аранжимент „лятото е само наужким и замириса на печени чушки”. Макар и още да не е лято, подгряхме чушкопека в очакване на SunSay.

SunSay идва пак в Терминал 1, но предишния път го пропуснах, тъй като името му нищо не ми говореше. Силно съжалих за пропуска, когато някой ми подшушна, че това всъщност е бил вокалът на 5’NIZZA. Въодушевих се като си помислих, че идва за втори път и че ще чуя на живо Soldat и Jamaica, веднага се изстрелях към терминала.
DJ Lazy Face  подгряваше обстановката с парчета в стил, който ми се стори леко джазов може би, доста лежерен, което не ми се връзваше със стила, който съм чувала на 5’NIZZA. Обаче, не след дълго, когато се появи SunSay на сцената, ми стана ясно, че той отдавна е скъсал със стила на старата си група.
insiteРитъмът на песните беше тотално различен и облеклото на всеки един от изпълнителите, нямаше нищо общо с това на другите… Всеки беше на своята планетаРусо момиче с тесен космически клин свиреше на синтезатора. Бос китарист, облечен в бяло и с восък на носа, подрънкваше на китара. Някой от публиката се провикна „е добре, че поне този път си е измил краката”. Другият китарист пък беше облече в кожен панталон като рокер. Майсторът на кавала беше с по-семпло облекло, но за сметка на това взриви публиката с майсторско изпълнение, а различни духови инструменти, които вадеше от един кашон.
Руски думи политаха от Терминал 1 и бяха толкова силни, че по едно време се почувствах все едно съм някъде в Русия, дълбоко в тайгата или пък отвъд соц времето… Но всъщност, проблемът ми беше, че не разбирах нито дума. После ми хрумна, че това може би е украински, защото такова нещо четох за 5’NIZZA в нета.  Думите бяха много далечни, както и стилът на SunSay беше далечен от стила на 5’NIZZA…
Публиката се надяваше да чуе на бис поне на Soldat, но уви, SunSay не изпя любимото парче. Прибрах се и се подгрях преди да заспя, като пуснах всички стари парчета на 5’NIZZA и сънувах печени чушки.
фото: Гроздан Георгиев
[flickr_set id=“72157664400467850″ max_num_photos=“50″]