Subcarpati са хубави хора!

Subcarpati са хубави хора!

Кефиш се на макс на парчето Balada romanului, а не знаеш нищо за групата с яко име Subcarpati (к’во от т’ва, че си ги лайкнал)? Е, ако прочетеш долните редове няма да разбереш кой знае колко за тях, но пък можеш да се настроиш на дъб хип хоп вълна, докато чакаш да разцепят на Kavatsi Beach Fest!

subcarpatianna: Здрасти, можете ли да се представите с по една дума?

Bean MC (Subcarpati): Здрасти, направо ще изброя всички нас. Аз съм Bean MC (продуцент и вокали), другите вокали в Subcarpati са Vali Umbra, Afo, Madalina Paval и Mara. Power Pe Vinyl е DJ, a Zoom e VJ.

Предполагам, че ще сте в пълен състав на Каваци… Винаги като ви слушам се сещам за друга яка румънска банда – Suie Paparude

Suie Paparude е една от първите румънски електронни банди, а от 2009 аз съм MC на групата. Subcarpati е друг проект…

На 31 юли ще забиете на плажа на Каваци, на какви други готини места сте изнасяли концерти? Кои са любимите ви румънски фестивали и групи?

Много ни хареса на Open Air Ottensheim в Linz… Там бяхме и в култовото място Kapu, където са свирили и групи от ранга на Nirvana. Това преживяване беше особено важно за нас. А в Румъния си изкарахме супер на Tare ca Piatra Fest в Piatra Neamt и на Creative Fest в Bucharest. Любимата ни банда е нашата собствена – Cred Ca Sunt Extraterestru!

terБили сте в България и преди, намирате ли сходство между публиката тук и тази в Румъния?

Вярваме, че хората продължават да са красиви навсякъде, тоест хората с изградена ценностна система се разпознават, независимо къде се намират… и си приличат.

А приличат ли си музиканти със сходни виждания?

Да, определено. Разпознахме се с Oratnitza на общия ни концерт в София.

И вие, и те можете да замесвате чудничко различни стилове… И все пак има ли стил, който ви плаши?

В музиката няма нищо, от което да се плашиш! 

OK, нема да се пуашим! Чакаме ви на Kavatsi Beach Fest.