Still Corners: It’s pretty crowded with the two of use

Still Corners: It’s pretty crowded with the two of use

Живееш на dream pop и сънуваш от няколко месеца концерта на Still Corners в България. Нормално. Преди да се унесеш към някой пространствен трип, можеш да прочетеш и няколко изречения, описващи техния път до тук.

Zlo: Здрасти от DJambore.com. Представете се и споделете кои са ъгловите моменти, които сте предприели по време на музикалното си пътешествие.

Greg Hughes: Здравей, радваме се да се запознаем, ние сме Greg Hughes и Tessa Murray от Still Corners. Точно пуснахме четвъртия ни албум Slow Air през нашия лейбъл Wrecking Light Records. Срещнахме се случайно 2009 г. на ъгъла на една гара в Лондон. Така през 2010 г. записахме първите си сингли Don’t Fall in LoveWish за британския сайкаделик лейбъл Great Pop Supplement. След като продадохме 700 копия само за ден, подписахме със Sub Pop, които издадоха първия Creatures of an Hour (2011) и втория ни албум Strange Pleasures (2013).

Преместихме се на английското крайбрежие, за да създадем трети албум – Dead Blue. Издаден е от Wrecking Light Records през 2016 г. Имали сме концерти в Европа и Северна Америка, а в момента организираме голямо турне за промотирането на Slow Air, което включва и София!

Всъщност, доколкото знам, концертът ви тук на 19 ноември в Sofia Live Club ще е първа спирка от турнето ви в Европа… Слушали ли сте някаква българска музика? 

Да, точно така, стартираме със София! Слушали сме хора на Ваня Монева. Безкрайно красиво и пъстро звучене

А за какво разказва Slow Air?

Албумът е вдъхновен от жегата, която забавя всеки и всичко, затова е наречен Slow Air. Сътворихме го, докато пътувахме из хълмовете на Тексас и оттам необятното усещане за огромни небеса, свободно пространство.

И как реагира публиката на новите ви песни, когато ги представяте на живо?

Питай тези, които са ги слушали! 🙂

Искате ли да присъедините още някой към вашето дуо?

И сега е много пренаселено. 🙂 Мисля, че няма никакво място, но естествено, докато сме на турне, с нас пътуват барабанист и звукари, не можем без тях.

А ако трябваше да замениш Теса, кого щеше да избереш?

Всеки от нас може да бъде заместен от David Bowie. 🙂

Какво сънува вчера?

Че стоях по халат на върха на пирамида, огряна от слънцето, а отдолу тълпа от голи хора ме замеряха с туршия.

Пророческо! 🙂 А кои според теб са най-значимите събития на  музикалната сцена през XX в. и XXI в.?

XX в. – Woodstock 1969

XXI в. – Still Corners в Sofia 2018 🙂