Дневниците на един Spirit през 2013 г.

Дневниците на един Spirit през 2013 г.

На 400 километра от Бургас… Изтрещяло чакам да ме завлекат на поредния Spirit. Хич не ми е духовито… След като съм слушала цялата предишна вечер за бензин, зареждаме и хаотично се нареждаме в комбито.

Скипвам частта от непонятната ми винаги обстановка в т.нар. Бургас и миксирам с джин ft. тоник. Преди Zaz. Рано, рано, още по светло започват познатите дзен шансони. Много различно от последния й концерт в НДК. На открито, с морски бриз, на светло, леко хаотично… Но отново има енергия, която не се губи и продължава да е заслепена от бледата светлина. Песните от новия албум The Weight of Your Love не натежават в краката и стимулират бесни подскоци. Този път някак изпълнението на Zaz свърши прекалено рязко и неочаквано. Неочаквани бяха и шеметните обиколки, заради които само с едно ухо долавях The Editors…

Продължението на вечерта се превърна в торнадо. Chase & Status, Chase & Status, Chase & Status. Някои неща можеш да слушаш на живо повече от един път и да те зареждат винаги, само когато намериш подходящия начин. Преследваният статус ми даде сила да трополя цяла вечер. Прохладно е, хем е различно, хем ти е уютно. Чакаме втората Spirit/спирт вечер.

Двудневното Spirit преживяване  се „усеща“ като въртележка, по-скоростна от 360 градусово завъртане – всички сърфираме на една вълна. Раздвижени и заредени, ни се влива още една доза адреналин с Enter Shikari. Със сигурност симбиозата между британци и българи може да се осъществи само в такъв формат. Професионализъм и симбиоза… И няколко разхвърлени авокада сред публиката. Enter Shikari ще се върнат – for sure, защото енергията беше споделена и обменена.

Продължихме със Sela Sue. За седемдесет и осми път изслушах целия албум, но и го преживях на живо благодарение на русото чудо. This world is for her ragamuffin. И пред нас вече нахлуват WU-tang кланските фенове, които безуспешно се опитват да заглушат силния глас на Selah се оказват ненадейно въвлечени в едно малко по-различно усещане за саунд. So won’t you just give it up, cause you don’t understand.

После пак всичко се завърта, за да: 1) развееш  ръце във формата на гълъбче:) ; 2) никога да не забравиш ODB; 3) и да знаеш, че за DUB FX никога не е късно.

Без дух, всеки е евнух. I love Spirit of Burgas . I love haters.

А ти видя ли ги?