Фънки петък из розовите небеса на Southwick

Southwick

Фънки петък из розовите небеса на Southwick

Колко често сте се замисляли за хубавата страна на прибирането вкъщи? Вероятно това ви се е случвало рядко, защото пътуванията за повечето от нас са нещо, което неминуемо е свързано с почивните дни и отпуската. Трябва обаче да ви кажа, че понякога видът на табелата на града ви може да ви стори ужасно хубаво нещо.

Подобно нещо ми се случи и миналия петък, когато прибирайки се от командировка зърнах щъркеловото гнездо на входа на София. Ентусиазмът ми обаче не се дължеше единствено на прибирането у дома, а и на зарадвалото ме обаждане по пътя, което ми напомни за изявата на една любима банда, свиреща повече от страхотен фънк. Честно си признавам, че ако не бяха младежите от Southwick и фактът, че рядко им се радваме на живо, сигурно нищо нямаше да успее да ме накара да напусна удобствата на моето вкъщи и жадуваната отмора.

Мога обаче да кажа, че въобще не съжалявам, че замених съня и лежането с разходката до Radio Cafe. Боби и сие всеки път ме изумяват с музиката, която правят. Няма такива тромбони и саксофони … истински фънки ритъм. Признавам си и че отново се питах през половината време: „От къде, по дяволите, го вадят целия този въздух?“. Направо да им завиди и Майкъл Фелпс.

Що се отнася до невероятните им импровизации, с които момчетата от групата направо избухнаха, мога да кажа само едно – който не ги е слушал на живо, да си поправи грешката. Не само защото цялата банда са безкрайно талантливи и правят страхотна музика, ами защото, както и те казаха – и на тях им се ходи на морето . А най-добре ще направите, ако директно си купите албума им, който със сигурност ще направи гореща и най-студената ви нощ.

Относно моята нощ – тя приключи в малките часове на нощта. Явно музиката на Southwick ми беше вляла нужната доза адреналин, беше ме накарала да забравя напълно за натрупаната умора и беше превърнала малката градина на Radio Cafe под моста на влюбените в най-страхотния дансинг под звездите.

SOUTHWICK – Pink Skies

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=VwZSmZta3k0]