S.A.R.S. на стадион Юнак

S.A.R.S. на стадион Юнак

Живеем на БалканУ и тука си е най-добре. Имаме планина, море, а ако си в София през август – имаме концерт на S.A.R.S на стадион Юнак, които да те почерпят с ракия.

Навлизаме в Стадион Юнак и градската обстановка рязко се сменя – от шумни булеварди с хиляди коли се озоваваме между дървета и пясък – все едно сме на плажа на някой летен фестивал. Джанго Зе подгряват обстановката с Луди, луди жаби

… точно преди на сцената да изскочат S.A.R.S. и да започнат концерта със Živim na Balkanu.

От самото начало S.A.R.S. предупреждават, че няма да пеят Perspektiva, защото публиката ще се побърка. Обаче феновете са упорити и между парчетата продължават да скандират ‘турурут турут турутт„. S.A.R.S. изпяха все пак Perspektiva цели два пъти и дадоха на публиката, това което си търсеше. 

Даже почерпиха публиката и с ракия. За съжаление ракията беше само литър, два и стигна само за феновете front of stage. За останалите остана да се насладят на музиката, да попият жадно изпълнението на песента Rakija и да гледат след това клипчетата от изпълнението на групата в YouTube.

Ljutka определено беше другото парче, което буквално подпали публиката и по-специално телефоните им. Светлините на целия стадион угаснаха и останаха само фенерчетата. Сякаш стотици светулки танцуваха под музиката на S.A.R.S. Романтичната вълна продължи с Veruj mi и Prakticna Zena. Вокалистът многократно благодари на публиката на чист български език.

Барабанистът на групата също не го свърташе отзад на барабаните, а искаше да посвири по-близо до страхотната публика. Барабаните не можеше да си премести, затова изскочи отпред на сцената и подрънка на дайре. На тромпетистът пък не му стигаше просто да свири на тромпет и на няколко пъти за малко да запее. Контактът на музикантите с публиката беше взривоопасен, за да могат накрая всички да си тръгнат с широки усмивки на устатата и с лекота в душата.

Зарко, вокалистът на групата, не пропусна да припомни, че S.A.R.S. съществуват вече цели 10 години. Последва култовото парче от първия им албум Budav lebac.

Пожелаваме си да ни радват с още много нови албуми и концерти след още 10 по 10 години.

И тъй като две часа не бяха достатъчни на публиката да се насладят на S.A.R.S., много от феновете продължиха към афтър партито в бар Петък… А ние продължаваме към следващия концерт на открито. 🙂