S.A.R.S. – SVEŽE AMPUTIRANA RUKA SATRIANIA

S.A.R.S.

S.A.R.S. – SVEŽE AMPUTIRANA RUKA SATRIANIA

 Siva perspektiva, perspektiva… Lo lo lo lo lo…

 

Сряда е, другият малък петък в София. С групичката, яхнали колела прекосяваме Борисова и окупираме „Маймунарника“, за да послушаме сръбските си братя S.A.R.S. Обещаващо, времето ни напомня, че може да бъде променливо, точно както ние можем да бъдем в различни настроения – вчера – духа, утре – слънце, но днес дъжд ще е!

Подгряват ни с N.O.H.A., но някак вяло, предвид предстоящото изпълнение на S.A.R.S. – комбинация от китара, акордеон, тромпет, барабани, синтезатор и два вокала. Липсата на ентусиазъм, както и нетърпението на публиката се долавя у почти всеки един от нас. Навреме се намесва закачливото обръщение на вокалиста „Разумиjем се по руски?“ групата забива –  „Mir i ljubav za sve“.

Скок, под скок и нека усетим сръбския пънк – „Волим само тебе, много ми се … и хич не ме е…е“. И между преплитането на музикални емоции от любов до мъка, теглим по една политическа майна (няма как…ово са сърбйе!). Под звуците на „Ratujemo ti i ja“ разбираме, че времето е преходно и някак неразбираемо… Текст в междуредието… Огледало на прилежащото в главата ти… Колкото повече, толкова повече. И когато си мислиш, че ще прелееш, прочиташ в кенефа мъдро слово: „The more you live, the less you die“.

И на 250-я си концерт S.A.R.S. се помолиха на българската публика да се събуди, да избухне … „Молим вас за йедан аплаус, молим вас бугари и бугарки!“…и заваля, ама яко заваля – като из ведро, а публиката полудя, изтрещя!

Lo lo lo lo lo…
По дъжда! Под дъжда! Под дъжда!
30 секунди …  Lo lo lo lo lo…
и S.A.R.S.
„Pitanje mi jedno
davno na um pade
moj debeli ‘lade
zasto ljudi rade?“
(S.A.R.S. – Debeli lad)

А отговорът бе ТРОЕН БИС…с ракия и перспектива…и още 4 от най-добрите им парчета, които ни взривиха…и специален поздрав от бугарските „браче и сестрйе“ за S.A.R.S…

Рефрен:
Lo lo lo lo lo…и така до сутринта!

„Хвала люде!“