Пътуване на Запад с Prodigy

Prodigy Abysmatic

Пътуване на Запад с Prodigy

Какво му е хубавото на пътуването на Запад? Това, че всяко пресичане на граница те връща във времето с някой и друг час. Получаваш безметежното обикаляне и завъртане без край.

В съботa пропътувах едни „нови двайсет“ с прескачане на колкото се може повече граници. Вечерта подсказваше, че предстои често отправяне на погледа към часовника, в уверение на това, че те е върнал 1, 2, 3 или повече часа назад. Вперено сравнение на опита от миналото с настоящo преобразеното.

Като начало прескочихме до Bar Dak, за да се реем сред разнообразието на Parov Stelar, Fatboy Slim, Red Hot …та чак до Beatles. Все по-назад и по-назад.

Колекционирането на печатчета от софийските „влез в джамборето“ места, не ни подмина и този път. Музикалният ветропоказател DJAM!GIGS зафичи западняшкото ни пътуване до Бар 4 стаи. Там чакахме, така обявения, специален лайв сет от drum and bass триото ABYSMATIC „с интерпретации на феномена, запалил искрата на тежката бас музика в световен мащаб – The Prodigy.“

Провокиран, но не от връщането на стрелката, някой пак възкликна „Ей, тази музика е от моето време“, а от колоните бичат едни от първите години на британското The Prodigy. И съвсем, ама съвсем сериозно се озовахме годинки назад, още когато посещението на парти на Metropolis или дискотека „Индиго“ бе прикрито зад лъжи от сорта на „ще спя в еди-кой-си“.

Crew-то от ABYSMATIC ни раздвижи с новаторската им идея по повод отминалите 15 електронни години. Врътнаха ни яко с drum and bass ритъм. Някой от почитателите на  Trap-a споделиха, че било зациклящо. Но за мен си беше приятно, особено когато музиката на британското чудо ме върна към отминалите опити да задържа, колкото се може по-дълго дъха си на „Breathe“ или да не изкълча някой глезен на лудешкото подскачане при „Firestarter“.

Последващото „Trap“ предложение, обаче наистина ме трупяса. И докато се опомня диджеят вече бе преминал океана и ни заливаше с музикален микс от причудливи черно-ямайски ритми.

И така разкрачени във времето, върнахме стрелките, настроихме душите и затаихме дъх за следващото предложение от ABYSMATIC.

Method Man- Release Yo Delf (PRODIGY remix)

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=uivw43LOwKo&feature=youtu.be]