Усмивки и мечти от Pimp Switch Sequence. PSS.

PSS

Усмивки и мечти от Pimp Switch Sequence. PSS.

Лятото запраща Сандра, Лени, Светльо и Константин от PSS из различни краища на България, за да разпръскват музикалното си лъчение в Градина, Св. Влас, Перник, Сандански и къде ли още не. Pimp or switch the sequence и виж какво имат да кажат…

anna: Здрасти от DJambore.com. Кефим се на пълното име на бандата – Pimp Switch Sequence. Кой го измисли и какво е посланието му?

Сандра: Ах, този въпрос вечно ще ни преследва… Лени го е измислил на връх Олимп преди около 8 години. Идеята зад името е това, че искаме да превключим (switch) хората, които слушат популярна музика (pimp) в музиката, която ние мислим за хубава (sequence), в случая  – в рок музиката.

Така като ви гледам, PSS спокойно може да означава и Pleasant Summer Smiles… Иска ми се да се чувствам като вас – на по-малко от четвърт век и да не го мисля… Вие намисли ли сте си как искате да се развие бандата, кои са следващите стъпки?

Сандра: Винаги планираме всичко. Даже скоро казах, че „песента ни „Не го мисли” е най-дълго мислената ни песен”. Звучи безумно, но е факт. Сега пред август ще имаме доста участия, вече работим и върху нови песни, които планираме да са готови още до началото на септември…

Инaче, ще свирим в The Lounge Bar в Св. Влас на 29-ти август. Преди това сме на София диша (24 август) и на честването на 125 години от създаването на Природонаучния музей (20 август). Ще скокнем и до Сандански на 16 август, там ще сме част от Балкански младежки фестивал. Преди това посвирихме в Градина и в Перник. Ех, август е много хубав месец… За по-натам като цяло планът е да се развиваме и да започнем вече да пълним стадиони.

Звучи добре планирано 🙂 . От кои музиканти черпите вдъхновение?

Лени: Доста са, за да ги изброим. Всеки един от нас е повлиян от различни музиканти. Може да се каже, че на мен най-много са ми оказали влияние групите, които съм слушал между 8-ми и 12-ти клас – Metallica, Nirvana, System of a Down, Black Sabbath, Green Day, както и групи, по които съм се запалил от сравнително скоро – Boys Like Girls, We the Kings, Breaking Benjamin, Blue October, Foo Fighters, Bullet for my Valentine, Children of Bodom… Доста mainstream групи изредих, но има защо да са толкова известни…

Светльо: Аз черпя вдъхновение основно от класически и съвременен блус – Eric Clapton, John Mayer, John Bonamassa… Любими групи са ми Pink Floyd и Led Zeppelin. Това са банди, които мога да слушам в абсолютно всякакво настроение и винаги ме изпълват с желание да правя музика. Не веднъж съм казвал, че те са групи с културно-историческа значимост.

PSS 2Определяте стила си като хардрок, а пък на мен ми звучите много успокояващо и ведро…

Сандра: Ха-ха-ха, да, напоследък малко се разведрихме. По-старите ни парчета са тежки и са си доста рок, но решихме леко да омекотим нещата, да опипаме и почвата на по-леката музика. Но като цяло гледаме да си пишем музика, такава каквато ни харесва. Не искаме да ни се налага стил, а да се опитваме ние да предлагаме вкуса.

Освен с музикални, занимавате ли се с други проекти? За какво мечтаете?

Сандра: Аз се занимавам сериозно с дублаж на детски анимации. Също така и снимам едно предаване по БНТ – Бърколино. Играя и в Музикалния театър – в „Аладин” и „Магьосникът от Оз”. Мечтая да свирим на Уембли.

Лени: Занимавам се основно с музика. Писал съм музиката за спектакъла „Ян Бибиян”, който се играе в театър София. Също така съм писал музика за Бърколино и в момента работя по още един спектакъл и по музиката на групата, разбира се. Мечтая да мога да продължа да правя музика.

Светльо: Аз бивам инженер. В момента усърдно работя над втората си книга, тъй като искам да я издам през септември. Също така се занимавам с огнени изкуства, уви, все по-рядко. Гледам много да не мечтая, а да си поставям малки цели и да ги постигам. Иначе и аз бих искал цял живот да се занимавам с музика и да изпълнявам свои произведения, пътувайки из широкия свят…

А дано! Пожелавам ви най-вече да продължите да сте на гребена на музикалната вълна. Избройте 5 песни, които събуждат лятното настроение у вас по всяко време на годината?

Сандра: Моят избор пада върху Simple plan – Summer Paradise, Lion King – Hakuna Matata, We The Kings – Skyway Avenue, Buddy Holly – Everyday и Tal Bachman – Aeroplane

PSS – Мечта
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=SZrp92UnnlA]