MixTape 5 продължавай да ме лъжеш

MixTape 5 BD

MixTape 5 продължавай да ме лъжеш

Социална психология…Нещо, което си чел само в книгите, не си провидял, но проповядваш. А той светът бил там, „около 1 метър сняг“ ∑ клуб MixTape 5. Касетката се превърта и ни върти вече 3 години.

Наскоро една книжка за лъжците ме накара да си задам въпроса „Кога децата започват да лъжат?“. Според писанието – на 3 години. Или това е възрастта, когато започваш да предугаждаш реакциите на хората, с които взаимодействаш, а преди си общувал с тях някак чисто, необременено, първично. Спомни ли си?

Така и през последната и единствена 3-та година на касетката, екипът на MixTape 5 бе предусетил много от реакциите в общуването и ми предложи неустоими истини. Съпреживях множество концерти и после-партита в А и B sides. То не бяха балкански ритми, то не бяха женски прелъстявания, то не бяха кръшни хора, суингърски стъпки, диджейски сетове. То не бяха бири, вина, шотове… Няма смисъл, а и не е уместно да ви ги разказвам, защото повечето от прекрасните лъжи, ние джамубрясващите, сме ги описали надлежно и емоционално в сайта.

Та, да се върнем на 3-годишните. Лъжците са изключително надарени хора, наблюдателни, упорити, влюбчиви в идеите си и най-вече в успешната им реализация. На усмихнатите бармани, леко строгите охранители, Петя, Радо и всички други, на които не зная имената, наистина им се получава. Какво? Ми, да създават професионално емоции, независимо дали са лъжливи или истински – те се случват съпреживени.

Празнуването на рождението започна с напитки в епруветки и funky чудеса, които ми навяха спомен за една дама, която отсвирила бюрото и се отдала на нещо си. Упреците от „редовите“, така крещящо познати, ме карат всеки път, когато погледа въпросната жена, да си казвам „баси якото“. И така, сред тези мисли, продължих превъртането на касетката, за да си запиша следващите реге-миксове и да докажа, че и на куц крак мога да изпея “Get up, stand up…put your hands up”.

Наблюдавайки кой е по-по-най в доказването на разкуцукването, осъзнах че поникването и избуяването на един клуб се дължи на редовно поливане с идеи и импровизации. И аз 3 годинки си избуявам с него абонаментно, не защото са ми го рекламирали бланширано, а защото са ми сипали в чашата разнообразни музикални усещания.

Прегръдките, пожеланията, усмивките властваха тази вторник вечер, приятно подклаждани от музиката на Нирвана-та и спомените от Анимационерите, фънки чудесата, П.И.Ф. и С4.

Честит рожден ден, MixTape 5! (Аз да си го кажа пак лично). Упоритостта да си вдъхновяващ и да събираш вдъхновени хора е култура, която се предава, ако щете и на детето в корема на мацката, която търпеливо си чакаше реда на опашката пред кенефа.

Знам, че ще си продължавам гмуркането в плюсовете на касетката и въртенето.:)

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=PBO0M9L1dVI]