I Got Sublime Brazzobrazzie

Brazz ViliDJ

I Got Sublime Brazzobrazzie

Задушевна история без начало и до безкрай

снимки: Ivan Vassev

Знам си, че Brazzobrazzie – то ззззарежда, въпреки че не заеквам. Затова и ме побиха тръпки, когато разбрах, че няма да въртя боси пети в Ментол Бийч Бар на първия ден от морската серия на Brazzobrazzie Festival с Funky Miracle и Southwick. В продължението на безкрайната история, дочух по време на следфестивалното нощно будуване, че Funky Miracle (както обикновено) са раздавали силната си доза фънкообразен фюжън на килограм. Според други очевидци, даже вечерта е трябвало да завърши, а не да започне с тях…

VideoТа, неуспял да хвана бързия влак и пропуснал първата браззообраззна вечеринка, се излежавам следобедно в гущерообразна поза на централния плаж във Варна, когато някак естествено ромоленето на вълните се смесва с глухо тромбонене. Отива му на морето такова звучене. Надушвам бриза на Brazz ViliDJ. Обръщам се в посоката на ритъма и какво да видя. Морето е до колене на бандюгите, които се спукват от духане и кеф по снимките към зарибяващото им ново парче „Обичам те“. Просто убиха морската риба.

ZafayahА аз убивам времето, докато настане вечер и втората морска партида от Brazzobrazzie Festival изгрее. С подсвиркване на уста, влизам в ментовия бар на Варна, а Roots Rocket Band вече са на пост. Ритмите се развъртат като дебела раста, за да покорят не само разпознаваеми реге фенове, но и изтънчени дами с белоснежни усмивки, както и омаяни чуждоземци. Ми, да, когато посланието ти звучи, впрягаш разноличностите в един коловоз. Включително събираш цялото си семейство, разпръснато по различни краища на света, да слуша браз, както направи Zafayah.

Впрегнатите не минахме без новото събуждане от Sen I и енергични подклажданици от Jahmmi Youth. Освежаване с чисто ново парче, призив за качествена музика и финал, посветен на #оставкаТА. Горим на плажа и без слънце с Bun Vampayah.

Ето ги и бразообразните Brazz ViliDJ, които атакуват без начало, та чак до безкрай. Прочути импровизации и два пъти „Обичам те“. Всичко тупти от любов по морето и нощта се търколи по пясъка. Бразз бендът уж щеше да си ходи, ама изкърти със sublime емоция и What I Got. OK, Brazz ViliDJ, верно кифлата ви е много по-добра от кифлата ми.:)

карандилаМорето, ментолът и браззът не ме пускат часове след безкрая на концерта и така до началото на последната фестивална вечер. Карандила Джуниър е в цветущ състав и с талантлив джуниър, който стига на останалите до колене. Разгарят се морски и ромски страсти сред веещата се в ритъм публика. Пак уютна атмосфера и приятен браз повей, като от стар вентилатор, съхранявал пясъчни тайни и въртял се над историите на няколко поколения. Приемственост и странна прелюдия към Акага. Нови изгряващи и познати падащи рокабили звезди. Видя му се наближаването на изгрева и на безкрая на морското Brazzobrazzie.

Развилнелите се виновници за феста обещаха догодина отново вълноломен браз. Усмихвам се. Пак ще си танцуваме боси до колене и до безкрай.