MELLOW РЕГЕ САУНД В SOFIA LIVE

MELLOW РЕГЕ САУНД В SOFIA LIVE

Признавам си, не бях слушал Mellow Mood, но пък все по-често ми се случва да ходя на концерт на непозната група. Особено покрай „извращенията“ (напълно в положителен смисъл😊) на Цецо от Аларма, преоткрих колко е приятно да бъдеш изненадан и да прекараш една вечер без предварителна настройка.

Bashment ни подгря доста силно, за да може да влезе и Jahmmi, който перфектно ни подложи за италианските близнаци. Малко преди хедлайнърите на сцената изскочи и NRG-D. Двамата с Jahmmi тотално ни изкъртиха с фристайл jungle и бг рими. 

Малко по-малко на сцената се настаниха и музикантите. Доволно протривах ръце, защото истинският реге саунд, излязал от инструментите, а не от лаптопа, ми лиспва толкова много. Това беше и една от основните причини да дойда тази вечер в Sofia Live Club

Чисто, меко (mellow) звучене галеше ухото ми. Бях попреслушал няколко трака на групата, но определено вайбът от живото изпълнение зареждаше в пъти по-силно. Не ми беше нужно да знам парчета. Чистата емоция, която извираше ми беше достатъчна. 

Тотални про-та! Адмирации за цялата банда. Фаворит ми останаха клавирите, защото те допринасяха за по-специфичното звучене на целия състав. Фенките отпред си късаха дрехите, но въпреки това близнаците изглеждаха малко по-уморени, навярно пребити от полети и концерти. Малко ми липсваше емoцията от тяхна страна. Извъртяха стари парцали, нови парцали от Mañana (това беше реално промо на новия албум), изскочиха и на бис. Тотален чук и зареждане! 

Със сигурност имах нужда от една доза реге във вените си. Мина много време от последното посещение на силен реге изпълнител. По-рано през вечерта успях да засека Kin Dread в публиката, който сподели с мен и за следващото реге събитие. Съвсем скоро на 16-ти февруари ще има силна реге инвазия отново в Sofia Live. Евала на клуба! Последните 2 месеца се разцепиха от яки събития. След няколко дни отново ще съм там.

П.С Както започнах с Цецо, така и завършвам. След клуба се пренесохме в Gabba bar на етиопска вечер с Цецо от Аларма.