‘BeLivinGod’ – Sen I’s new album and movie premiere | Bob Marley live tribute by Roots Rocket Band

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

‘BeLivinGod’ – Sen I’s new album and movie premiere | Bob Marley live tribute by Roots Rocket Band

Един от основоположниците на реге сцената у нас Sen I представя нов албум и късометражен филм

След няколко годишно затишие, на 16-ти февруари, Sen I (чети интервю с него ТУК) се завръща на сцената на SOFIA LIVE CLUB , където ще представи на живо чисто новия си реге албум ‘BeLivinGod’ и едноименния късометражен филм. Събитието ще бъде открито от Kin Riddimz, след което ще видим и премиерната прожекция на музикалния филм ‘BeLivinGod’.

За почитателите на реге класиката, тази година ще отбележим и рождения ден на Боб Марли с дългоочаквания live tribute, в изпълнение на обновения Roots Rocket Band и специалното участие на Jahmmi, NRG_D и Juicy Horns. Музикантите са подготвили уникално тристепенно реге меню с над 2 часа музика на живо и много завладяващи реге сетове от селекторите на Zionlionz Soundsystem. 

Звуково-лирическата картина на албума ‘BeLivinGod’ съчетава житейските послания на Sen I, засегнати в актуални социални и общочовешки теми и звученето на проекта, копродуциран от Kin Riddimz, което се базира на класическия roots reggae стил, обогатен с някои по-съвременни музикални похвати и ритми. Добре известните позитивни послания на тази музика и свързаното с нея духовно учение са представени в нова светлина, отразяваща настоящите глобални и регионални процеси, през призмата на различни символи и епохи. Последната композиция в албума – ‘Ела при нас’ е и първата реге песен на български език, изпълнена от Sen I.

Паралелно със завършването на работата по албума, Sen I започва снимките на едноименния късометражен филм ‘BeLivinGod‘. Двустранното значение, кодирано в заглавието е представено в две преплитащи се нишки на развитие. Разкривайки основни черти на човешката същност, лентата насочва вниманието към дълбоката връзка между човека и динамичните природни сили – Be Living God. Любовта и преклонението към Висшата сила са представени като спонтанен израз на тази органична връзка, поощрявайки едно обновено, осъзнато отношение – Believe in God. Филмът утвърждава идеята за живот в хармония със заобикалящия ни свят, загатвайки за начини и стъпки към постигането му.

Билети за събитието, могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена 20 лева. В деня на концерта и на място цената ще е 25 лева. 

Всеки закупил билет за концерта, ще може на място да си закупи новият албум само срещу 10лв.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, по програма “Творчески стипендии”.

февруари 16 2023

Details

Date: февруари 16, 2023
Time: 21:00 - 23:30
Cost: 20лв.-25лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1181101865846933

Venue

Sofia Live Club

София, Bulgaria

+ Google Map