Мечтаем заедно със slatka mala Lady Jelena

Lady Jelena Slatka mala

Мечтаем заедно със slatka mala Lady Jelena

Вдъхновена от мисълта, че ще преживея една събота вечер (по-точно, тази на 31 май) в компанията на живите изпълнения на Lady Jelena и Миленита в Строежа, потърсих сладката малка сръбкиня, за да полюбопитствам кой е Nicola и какво я кара да се чувства дама.

An: Здрасти от DJambore.com. Ще те слушаме на живо с Миленита на 31 май в клуб Строежа и съм сигурна, че вечер в компанията на две дами като вас ще е жестока. Я кажи, ти феминистка ли си?

Lady Jelena: Аз, самата нямам търпение да пея на една сцена с Миленита, иначе не се възприемам като феминистка. Но, виж, ако шовинист ми зададе същия въпрос, сигурно бих му отговорила с „да“.:)

An: Е, аз не съм нито шовинист, нито феминистка, ама все пак се чудя какво те кара да се чувстваш дама… Усещането има ли нещо общо с каране на колело, обградена от причудливи атрибути (припомням си чудния клип на Lady Jelena – Slatka mala)

Lady Jelena: (през смях) Не, няма много общо, по-скоро ме кара да се чувствам като мъж… Като цяло рядко се възприемам като дама. Продължавам да съм си дете по душа, а lady използвам пред името ми някак саркастично…

An: Да си останеш дете по душа е задължително, за да продължаваш да мечтаеш. В парчето Želim da ti otkrijem čarobnu baštu пееш именно за сбъдване на мечти… Ти за какво си мечтаеш и кои от желанията ти са се сбъднали?

Lady JelenaLady Jelena: Ех, да, в рекламите всичките ти мечти стават реалност. Песента Želim… е писана специално за Grupovina.rs (сръбски сайт за групово пазаруване и оферти – б.а.). Трябваше да включа в текста неща, които по принцип не ме интересуват – коли, бижута и т.н. Всъщност аз мечтая за простички неща… Искам да свиря моята си музика и да живея в къща на дърво, за да си почивам в клоните му. Засега мечтите ми се сбъдват. Чакам си само още къщата, кацнала на дърво (смях)… Ама, нали знаеш, самите ние не сме сигурни какво точно искаме, а понякога мечтите могат и да са опасни. Иначе казано – внимавай какво си пожелаваш.

An: Внимателно искам да полюбопитствам и относно друга твоя песен – Nicola. Каква е истинската история около въпросния младеж (много хормони бликат от това парче)?

Lady Jelena: Да кажем, че част от нещата, за които пея са свързани с реални хора, а другите са плод на моето въображение…

An: Мистериозно… ОК, няма да дълбая повече. Освен на сръбски, на какви други езици пееш?

Lady Jelena: Моят роден език е сръбският, но детството ми премина в Белгия, където говорих предимно на френски и английски. Така, че си пея и на английски…

An: А накъде потегляш след концерта си в София, ще участваш ли в някой летен фест?

Lady Jelena: Отправям се към Белград за няколко участия, а после съм в Черна гора. След това, през юли, сигурно ще съм пак в Белград за EXIT. Още не е сигурно на 100% участието ми във феста, ама си стискам палци.

An: И аз, и аз ти стискам, за да те гледам и там. Преди това – чакаме те на 31-ви май в Строежа…

Lady Jelena – Watermelon Love

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=hgaamWoWgXw]