Замезване с Kozza Mostra и Миленита в Maze

Maze

Замезване с Kozza Mostra и Миленита в Maze

Една година сред разнообразни течни продоволствия клуб Maze бе заситил многообразни музикални желания и поръчки.

Всеки поне веднъж в живота си е искал някой друг да му организира парти-изненада за рождения ден. Така не се чуди къде да е великото събитие, кой от списъка с приятели да отсвири, как да съчетае различни музикални вкусове. От него се изисква единствено да седи и да се кефи, а за неразбориите го отнася организаторът.

В този ред на мисли, след няколкочасово надцакване между приятели с песнички на Миленита, дружно решихме да й се изкефим на живо в клуб Maze. Оказа се, че поводът младата дама да разтлее кадифения си глас в мазето, бе партито за рождения ден на клуба. Една година сред разнообразни течни продоволствия, клубът бе заситил многообразните музикални желания на публиката и заслужаваше да отпразнува постиженията си подобаващо.

Още неизпушила първата цигара пред Maze, започнах да се чудя дали не съм попаднала именно на един от тези рождени дни, за които споменах в началото. Разнообразието в тълпата бе крещящо. Измежду хората с расти, гети, ски-екипировка, си прокарваха път дами в тесни вечерни рокли. Чичковци и лелички, седнали на маса, се любуваха на престрашилите се от компанията да покажат танцувалните си способности непосредствено пред завоюваната маса… За цвят имаше и чужденци, минаващи транзит през столицата ни на път за Истанбул. Но, както уместно един от присъстващите отбеляза, отделителната система е обща за всички и споделяме едно общо мазе. Вслушах се в тази смисла и си поех дълбоко въздух в отговор на поредното спиране на музиката (непредвидимите технически проблеми). Наложих си да остана търпелива за изпълненията на живо.

Поетият въздух ми помогна да се забавлявам с разнообразни музикални продоволствия – миксове на Madonna, Deep Purple, The Rolling Stones, Frank Sinatra, Neil Young, The Police, Una Mas Trio и така до живото изпълнение на проектът на Нино Гомес, което рязко раздвижи тълпата. И докато се любувах на веселяшкия ритъм и се оглеждах в светлите лица наоколо, се питах – морето или планината е вдъхновило тези момчета и момичета, с излъчване на деца да откажат порастването? Между приятното изпълнение и неприятно непредвидимата техника на сцената се появи и Миленита…

За някои от околните бе разочароващо, че тя изпълни само една от авторските си песни. Аз пък бях приятно изненада, че я видях в поддържаща роля в компанията на две изключително млади, но пък за сметка на това талантливи дами. Импровизацията бе много симпатична и приятно различна. Музикалната идея, която Миленита и момичетата предадоха нататък, бе подхваната от Kozza Mostra и джем сешън с Миро Морски от Джанго Зе, който завъртя нощта в Maze на сутрин.

Тръгнах си с изпятата идея, че не е лесно да се живее честно, а още по-тежко е да живееш честно, за да ти е лесно… По мазетата, на морето и в планината, може и да ти се получи непредвидимо.

Kozza Mostra – Щастлива луна

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=5ncEBgJeYEM]