Интимно с Madchild :)

Интимно с Madchild :)

Момчето с тъмно минало, асоциирано с тежки наркотици, безспорно е една от емблемите на съвременната хип-хоп сцена. Доказал на света, че е над всички прози, той е част от култовия рап формат Swollen Members.“… Хм, кого ли са описали така от MIXTAPE 5? Да, точно така, това е MADCHILD.

След концертите му в Англия и Германия, MADCHILD рапира и пред родната ни публика. Зрелището беше на 13- ти май, в MIXTAPE 5. И беше хипер-мега-гига яко.

Малко предистория и какво стана пред клуба.

Не знам защо, ама отидох супер рано. Някъде към 22:30. Всъщност знам. Очаквах супер много хора отпред. Трудно влизане. Ала – бала. Само, че отпред имаше 10-15 човека на кръст, включително и едно момиче с малко сладко кученце. Заговорихме се и се оказа, че момичето е от Бургас. Разхождала се сама с кучето и като е разбрала за концерта на MADCHILD си казала, че няма как да не дойде. Но нямаше достатъчно парички, за това аз я вкарах с милото куче! Да, тя влезе с малкото куче… Много, много тъжно и жалко за него. Басът беше смазващ… Хора, моля не правете така с милите животинки!! И така, де…

А да не коментирам умрялата публика, която почти даже я нямаше. Радвам се, че дойдоха за MADCHILD… Хора, ако искате да се случва нещо хубаво – подкрепяйте и BG рапа, който не е толкова зле…

Нека да си поговорим малко по-конкретно за концерта. Подборът на съпортващите MC-та си беше доста-а-а-а интересен…

Секта беше пръв. А аз очаквах да е по средата. Не знам защо. Някакво усещане такова имах. O well не познах. Значи ще е по-интересно отколкото очаквах… Когато влязохме около 01:00, Секта тъкмо беше започнал… Публиката бе далеч от сцената. Няколко хора само си денсиха и пееха, другите си говорех, стояха и кротко си пиеха. Много странно. Но си беше нормално. Предвид факта, че Секта е голям в очите на едно друго поколение… От друга страна той даже не се стараеше… Сякаш му беше все тая. Да си изпее песничките, да си направи акапелата и да си ходи… Така изглеждаше.

Следващ беше Атила. Баси якото. Атила преди Уош. Дали е слочаенос или не… хм…

Иначе той далеч не се примири със спокойната тълпичка пред него.  А и друго беше като излезе Атила… Подкани ни да се приближим и бързичко започна с песните си. От най-старите до „Главата на краля“. Факт е, че добре познава желанията на публиката. Нямаше и помен от слабото начало на Сектата.

Скок след скок, Атила обяви Уош МС. (ехааа, не мога да повярвам, че го казвам 😀 ). Честно казано от него, от Уош, очаквах голямо шоу. Да гръмнем, да се разпаднем и когато MADCHILD дойде, пак да се съберем.

Ама не съвсем. Очаквах да изпълни някои от по-хард песните си (например WOSH MC – Minimal (part 2))… Все пак подгрява великия канадец, не Лили Иванова… Както и да е, ок. Още в началото, докато Акаша и Фийл си оправяха пултовете, ала–бала, излезе Уош. Имаше неловка тишина, която Уошото момче супер яко запълни с freestyle. Той, обаче като цяло беше заложил повече на някои неиздавани песни… Никой не ги знаеше. Слабо.  Но поне бийтът им беше добър, та той ни подгряваше все пак. Иначе, слава Богу, изпя Фира (бавна, но поне я знаем), новата си песен Рancho Shansa и SKII. Едни момичета от публиката бяха възмутени, че не е изпълнил Проблеми. O well. (добре, че не чухме „кинтите“)

Само, че не Атила и Уош са рапърите, за които ще ви разказвам, колкото и да ми се иска. 😀 Нека да преминем към звездата на вечерта! – MADCHILD!!!

Имахме 10-15 минутна почивка. Време, през което Акаша пускаше супер яки песнички на хората вътре, а аз бях пред клуба на въздухче.

След това влязох точно на време за MADCHILD. Завъртя няколко пъти козеца си и изскочи на сцената. Изпя една песничка, след което помоли да се угасят лампите в клуба, напълно. Това не стана, не и напълно, по обясними причини. Той се примири с това, каза на DJ-ката да пуска следващото парче ииииии скочи при нас. Скочи в публиката, която вече не беше толкова рядка. Ние го поехме, той слезе и остана редом с нас!

Това за мен е голям жест на уважение. Уникално!

В България няма да видиш изпълнител да го направи това (всъщност Sistah тази година на промото на албума си го направи. Но беше в Джаза, а там „сцената“ е ниска…) или е рядкост. Голяма рядкост. Това нещо наистина ме остави без думи. Невъзпитаната публика, естествено веднага му се нахвърли… имаше и пиянски изблици. Абе мазало. Така трябва да е. При следващата песен, той отиде от другата страна на сцената, за да уважи и другите дошли за него тази вечер. Истински човек.

Колоните, стори ми се, че бяха много силни. На макс. Басът гърмеше… Малко беше неприятно, признавам. Това ме подтикна на няколко пъти да си дам пауза. Идеята, все пак, е и друг път да ходя на концерти и да чувам… 🙂

С моите почивки, яките песни и дивата публика, времето се изниза набързо… Човечето си изпя песничките… или така твърдеше. Защото точно, когато слезе от сцената, Йоко (и event мениджър на MIXTAPE 5) му каза две-три думички, след което взе микрофона и ни попита дали искаме още… Е как да откажеш на Йоко, MADCHILD да изпее още нещо. Няма шанс. 😀

Изпълни още 2-3 песни и това вече наистина беше края.

Сещам се, че преди да слезе от сцената ни попита, къде бихме го завели. Няколко човека викнаха нещо, ама не се чу ясно. Тогава той подаде микрофона си на едно момче и то каза „ВИТОША“. Прекрасно! (доколкото разбрах не е отишъл, защото е изморен. Нормално, това му е 13-тия пореден концерт…)

И така приключи към 03:30 приятната вечеринка.

Пийс ъп, гайс и подкрепяйте БГ рапа!

cover picture: soundcheckentertainment.ca