Моливът продължава да върти касетката

Моливът продължава да върти касетката

…или как носталгията от 90-те пренавива лентата

 

Всички 6 000 души, които са натиснали „like”-а на страницата  „Обичам 90-те / I love the 90′s ” във Facebook надушват смисъла на заглавието и за какво иде реч. Повечето от тези различни фенове куфяха, крещяха и туптяха във Фестивална на пътуването, посветено на 90-те години. За другите, връзката между Captain Jack и Ирина Флорин е неоснователно изгубена. За турмениджъра на Juno Reactor общото между евроденс групата и БГ певицата е причинно следствено.  Благодарение на него партито на 90-те най-накрая се натресе и тук, за да докаже, че носталгията по времето от преди 20 години може да взривява и сега.

Разказ в картинки, предаване на живо

Светлини, (че даже и огньове), ретро сърца (колко да са ретро?), бляскави бедра, танцьори пумпали и лица от събираните броеве на BRAVO цепят пространството на недолюбваната зала. Ретроспекцията е толкова жива, че няма безпристрастен. Упорството на българските „деведесетари”  (освен Флорин се отчетоха Тони, Стоян Михалев и Виктор и Камен Воденичаров) и ошлайфеността на 2 brothers on the 4th floor, Dr. Alban, DJ SASH!, Ice MC зареждат децибелите… И чичото от предпоследния ред, и ревностният излъсканяк по Щутгардски до бара, и полуголата кифла до мъжа си, и това свежо момиче, което може би не е било родено през 90-те…заедно куфеят, крещят и туптят. Крясъците попиват потта, алкохолът се смесва с ритъма на изпълненията – пие се на екс, без почивка, български и чуждестранни марки, за да се преглътне коктейла на времето. Който хич не е горчив.

За да заредиш такова пъплещо разнообразие, се изисква общо валидна форма – какво по-подходящо от сърцето на 90-те… и от общата носталгия.

Разказ в картинки, предаване от архива

Пак съм аз, но преди 10 години. Разхождам се из Пътеките и ровя из кашоните с касетки, а пред мен се цупи симпатичен дядо с яке „Hawks”. Ама съм щастлива, защото мога да си купя цели 3 шарени касетки Greatest Hits of the 90’s. Мога да летя-я-я…

Да летиш сред другите потрбители от кашона, които също са въртели касетката с молив, е уютно. Пак ще се въртим/летим на 7 юни 2013 г… безгранично.